Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBILJEŽAVANJE SPOMENDANA

SNV odgovorio Milanoviću: Predstavnik SDSS-a bio je u Oklaju

Oklaj: Predsjednik Milanović polaganjem vijenaca odao počast poginulima braniteljima
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
21.07.2023.
u 20:00

Priopćenje Srpskog narodnog vijeća potpisao je Eugen Jakovčić

Predstavnik SDSS-a bio je na komemoraciji u Oklaju, poručili su iz SNV-a u petak te istaknuli da civilne žrtve nikada ne dijele, a pogotovo ne na mjestima njihova stradanja, u reakciji na komentar Zorana Milanovića upućen na obilježavanju spomendana za poginule u Domovinskom ratu u Oklaju.

Tijekom obilježavanja spomendana na poginule u Domovinskom ratu u Oklaju, općina Promina, predsjednik Republike Zoran Milanović zapitao se "zašto opet nitko od predstavnika SDSS-a nije došao odati počast žrtvama hrvatskog naroda u prominskom kraju" te dodao kako očekuje da netko tko je tamo politički predstavnik građana srpske nacionalnosti dođe u Oklaj i kaže - žao mi je, ovakve stvari se više ne smiju događati.

Iz Srpskog narodnog vijeća (SNV) priopćili su da je, "dok je predsjednik još jednom prozivao političke predstavnike i predstavnice Srba u Hrvatskoj za izostanak empatije spram hrvatskih žrtava", na istoj toj komemoraciji sudjelovao SDSS-ov Ognjen Vukmirović, zamjenik šibensko-kninskog župana, "upravo odajući pijetet hrvatskim žrtvama prominskog kraja".

"U Srpskom narodnom vijeću i SDSS-u civilne žrtve nikada ne dijelimo, a pogotovo to ne činimo na mjestima njihova stradanja. Ovčara, Škabrnja, Glina, Donji Skrad kod Karlovca i Ervenik kod Knina samo su neke od lokacija na kojima odajemo počast svima žrtvama rata", poručili su iz SNV-a.

Odavanje pijeteta svim žrtvama, naglašavaju, za nas predstavlja esencijalno pitanje u procesima pomirenja. "To baštinimo iz devedesetih, kroz brojne mirovne inicijative naših pokretača i osnivača, zacementirano osnivačkim aktima unutar procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, što ujedno predstavlja temelj naše manjinske samouprave", napominje SNV u priopćenju koje potpisuje glasnogovornik Eugen Jakovčić.

VIDEO Zoran Milanović o sazivanju izvanredne sjednice Sabora

Komentara 7

SO
Sotony
22:05 21.07.2023.

Ne postoji termin "svim zrtvama rata" nego zrtvama srpskofasitickog agresorskog rata.

Avatar barba_arba
barba_arba
21:49 21.07.2023.

A Pupijeva rezervna čistačica će biti 5. kolovoza u Kninu

DU
Deleted user
07:32 22.07.2023.

Predsjedniku nije poznato da je zamjenik župana Srbin.Svaki zamjenik župana ili načelnika Općine mora biti etno biznismen.Baš nam je dobar izborni zakon.Primjer u EU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije