Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVRIJEME U DALMACIJI

Nevrijeme zahvatilo Dalmaciju: Prometnice pod vodom, snažan vjetar iščupao stablo na Braču

kiša
Foto: Dalmacija Danas
Autori: Vecernji.hr, Hina
21.10.2023.
u 18:40

Situacija bi se do sutra trebala smiriti, DHMZ prognozira stabilan dan u većini zemlje

Jug Hrvatske danas je pogodilo jako nevrijeme. Najgore je stanje u Dalmaciji i na krajnjem jugu zemlje za koje je na snazi crveni meteoalarm DHMZ-a. Snažni vjetrovi i jake kiše uzrokuju urbane i bujične poplave, a mjestimično je moguća i tuča. Bol, Pučišća, Milna i Selca na otoku Braču tijekom subote zahvatilo je jako grmljavinsko nevrijeme praćeno kišom i vjetrom, a vjetar je iščupao i nekoliko stabala koji su pala na strujne vodove zbog čega je došlo do prekida isporuke električne energije.

Uglavnom se radi o borovima koji su popadali uslijed jakog juga i kiše, posla je dosta, vatrogasci to redovno odrađuju, kazao je za Hinu zapovjednik Operativne zone Brač Nikola Martinić Dragan. Društvenim mrežama dijeli se snimka iz Selca na Braču na kojoj se vidi da je vjetar iščupao stablo iz zemlje s korijenjem te ga srušio na crkvu. U oluji je stradalo i drugo drveće, pa je park iza crkve pun palih grana.

"Nikakva panika se ne događa na Braču, riječ je o uobičajenim vremenskim neprilikama za ovo doba godine. Vatrogasci iz Selaca i Pučišća su na terenu. Oni će to odraditi i ukloniti probleme. Nitko zbog toga nije bio ugrožen", dodao je Martinić Dragan. Dodao je i da su na Braču tijekom dana imali više intervencija od požara u Supetru, a kojeg su izazvala iskrenja električnih vodova na nekoliko lokacija, do Bola gdje su ispumpavali vodu iz poplavljenih objekata. Uglavnom se radi o prostorima koji se nalaze uz more. Najveća akcija trenutno se vodi na istočnom dijelu otoka gdje vatrogasci uklanjaju stabla na ceste, kazao je.

Šijun, jaki vjetar s mora, izazvao je strahopoštovanje prema prirodi u stanovnicima Stona, a čak ni starosjedioci ne pamte takvu oluju u mjestu, piše DubrovnikNet. Nevrijeme je čupalo i lomilo stabla, prevrtalo kamp kućice, te izazvalo urbane poplave.

POVEZANI ČLANCI:

HAK: U prekidu trajektne, katamaranske i brodske linije

Hrvatski autoklub (HAK) upozorava na poteškoće u pomorskom prometu u Dalmaciji.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije: Suđurađ-Lopud-Koločep-Dubrovnik, Prapratno-Sobra te katamaranske linije: Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Bol-Jelsa. Split-Vis, Split-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split, Sobra-Šipanska luka-Dubrovnik. U prekidu su i brodske linije: Komiža-Biševo, Suđurađ-Lopud-Koločep-Dubrovnik.

VIDEO Snažno nevrijeme zahvatilo Split

Dalmacija Danas izvještava o obilnim oborinama koje su u kratko vrijeme donijele mjestimične bujice u Dalmaciju. Zbog njih su se pod vodom našle prometnice na omiškom, makarskom i vrgoračkom području.

Situacija bi se sutra trebala smiriti, DHMZ prognozira stabilan dan u većini zemlje. Grmljavinsko nevrijeme moguće je na području Istre i Kvarnera te dubrovačke regije, dok bi u ostalim dijelovima Hrvatske vrijeme trebalo biti suho.

VIDEO Nevrijeme zahvatilo Dalmaciju: Prometnice pod vodom u Splitu i Makarskoj

Ključne riječi

Komentara 2

ŠS
Štap sa glavom
19:56 21.10.2023.

Strašno nevrijeme iščupalo jedno drvo. Užas!

NO
Nordik
18:42 21.10.2023.

Brač je pogodilo nevrijeme u svih dvadeset bračkih općina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije