Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasna situacija

Jako nevrijeme stiže u Njemačku, izdana upozorenja: 'Na pomolu je jedan od najgorih olujnih udara'

nevrijeme u Njemačkoj
Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija
1/3
20.10.2023.
u 13:16

Ministar okoliša Tobias Goldschmidt (Zeleni) apelira na stanovnike na obali da se dobro informiraju i poduzmu odgovarajuće mjere opreza

Dijelove Njemačke zahvatilo je nevrijeme, a nadležne službe upozoravaju kako će noćas situacija biti još gora. Naime, olujni vjetar u petak je stigao do Schleswig-Holsteina. Na tom sjevernom području zemlje očekuju se i udari vjetra orkanske jačine. Upozorava se kako može doći do rušenja crjepova s kuća te odlamanja granja sa stabala. 

"U Schleswig-Holsteinu na pomolu je jedan od najgorih olujnih udara u više od 20 godina koji će se dogoditi u noći između petka na subotu. Ne napuštajte svoje domove i čuvajte svoje ljubimce", poručili su meteorolozi, prenosi Fenix magazin.

VEZANI ČLANCI:

Ministar okoliša Tobias Goldschmidt (Zeleni) apelira na stanovnike na obali da se dobro informiraju i poduzmu odgovarajuće mjere opreza. Primjerice, u gradu Flensburgu treba preparkirati automobile koji su u blizini vode. 

"Osobne dragocjenosti odnesite na više dijelove zgrade. Isključite struju i grijanje u ugroženim prostorijama. Postoji opasnost od strujnog udara čak i kod kondenzacije. Također biste trebali izbjegavati vodene površine u regiji koje mogu dovesti do poplava. Jer ovdje mogu izbiti plimni valovi", upozoravaju gradske vlasti. 

VEZANI ČLANCI:

Meteorolog Björn Alexander ističe kako, osobito na Sjevernom i Baltičkom moru, postoji opasnost od udara vjetra oko 100 km/h, a ne isključuje ni mogućnost orkanskih udara snažnijih od 120 km/h.

"U konačnici, jedan od najjačih olujnih udara u više od 20 godina sprema se za noć s petka na subotu. Ovo je apsolutno izvanredno za Baltičko more. Opasna situacija ostaje vrlo napeta do subote oko podneva", rekao je meteorolog.

VIDEO Neugodno iznenađenje dočekalo Zagrepčane: Krenula je sezona leda na vjetrobranima

Ključne riječi

Komentara 4

ZI
ziva___istina
14:47 20.10.2023.

To ih ameri kaznjavaju jer nisu dovoljno ostri prema Rusima.

Avatar Idler
Idler
13:54 20.10.2023.

No, no....čuvaju nas Alpe od njemških oluja....problem je ak ide prek Poljske na Mađariju !

GI
Gitte
14:44 20.10.2023.

Pitam se dali su zaslužili Njemci svaki dan pišemo o njima najviše cijelo ljeto su nas pljuvali i lagali ovo i ono protiv nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije