Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vodostaji i dalje visoki

Smiruje se situacija u BiH: Bujice ostavile potopljene kuće, automobile...

Poplavljeni auti u stambenom naselju Sarajevo Wave na Otešu
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/7
06.11.2021.
u 11:49

Materijalne štete koje su prouzročile obilne kiše su velike no nije bilo ljudskih žrtava.

Stanje na poplavljenim područjima u Bosni i Hercegovini u subotu je bilo nešto bolje nego dan ranije kada je voda ugrozila brojna naselja u okolici Sarajeva te u Konjicu i Jablanici no plavni val sada se širi ka sjeveru zemlje rijekama koje su pritoke Save. Timovi civilne zaštite cijele su noći između petka i subote iz kuća evakuirali ugrožene stanovnike rubnih sarajevskih naselja koja gravitiraju rijeci Bosni na dijelu gdje se ona izlila iz korita.

Onima koji su ipak odlučili ostati u kućama na gornjim katovima dostavljali su hranu, vodu i lijekove.

Prema informacijama koje su objavili iz županijskog stožera civilne zaštite, samo na području općine Ilidža koja je bila najviše ugrožena poplavljeno je najmanje 80 stambenih objekata. Dijelovi Sarajeva bili su bez električne energije cijele noći jer je voda poplavila neke od trafo stanica.

Tijekom noći plavni se val širio rijekom Bosnom čiji je vodostaj naglo povećan pa je prijetilo izlijevanje u Zenici no to se ipak nije dogodilo ali su pripadnici civilne zaštite bili angažirani na izgradnji dodatnih nasipa i barijera kako bi zaštitili naselja. U Doboju je u jutarnjim satima vodostaj Bosne bio veći od dva metra dok je u petak bio ispod 30 centimetara.

Agencija za vodno područje rijeke Save objavila je kako je vodostaj u jutarnjim satima počeo stagnirati pa ipak ne očekuju veća izlijevanja rijeka iz korita. Materijalne štete koje su prouzročile obilne kiše su velike no nije bilo ljudskih žrtava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije