Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prometna nesreća

Smireni Dražen Ladić na sudu: Ne smatram se krivim za nesreću

Ladić
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/4
04.07.2011.
u 18:40

Vještak smatra da je Ladić vozio 59 km/h, a vozač Clija 113 km/h

Bivši izbornik mlade nogometne reprezentacije Dražen Ladić mirno je poručio s optuženičke klupe u zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu da se ne smatra krivim za tešku nesreću u kojoj su lani u rujnu na križanju zagrebačke Kačićeve i Klaićeve ulice teško ozlijeđena dvojica maloljetnika i 18-godišnjak, a lakše dvojica mladića.

Za Ladića, optuženog da je vozeći se Mercedesom prošao kroz križanje na crveno svjetlo na semaforu te naletio na Renault Clio u kojem su bila petorica mladića, tužiteljstvo traži godinu i osam mjeseci zatvora uz rok kušnje od četiri godine. Uz to predlaže da mu se zabrani vožnja svim vozilima i radnim strojevima.

Dva procesa za vratara

No, na koliko bi godina u slučaju osuđujuće presude mogao ostati bez vozačke odlučit će sudac Zorislav Kaleb.

Ladić, koji u sudnici nije bio previše razgovorljiv, tek je kratko kazao da ostaje pri obrani koju je dao u istrazi. A tada se branio da je nedužan, da je na križanje vozeći se oko 50 km/h ušao dok je na semaforu bilo zeleno svjetlo, te da je Clio udario u njegov Mercedes.

Na sud je stigao nalaz s procjenom prometnog vještaka da je Ladić vozio 59 km/sat, a mladi vozač Clija Marko Gazilj (20) 113 km/h, no u procesu će biti ključna činjenica je li Ladić prošao kroz crveno svjetlo, te iz nehaja skrivio nesreću, kako tvrdi tužiteljstvo.

Osim tog procesa, Ladiću prijeti još jedan koji ga je početkom godine kompromitirao i zbog čega je morao i odstupiti s mjesta izbornika mladih nogometaša.

Želio naplatiti štetu

Nekoliko mjeseci nakon nesreće policijska je istraga utvrdila da je Ladić na prijevaru pokušao naplatiti od Croatije osiguranja 140.000 kn odštete za uništeni Mercedes, te je slučaj predan tužiteljstvu.

Ladić je osumnjičen da je tražio od djelatnice jedne dubrovačke autokuće da mu lažira policu osiguranja odnosno da mu u ponudu kasko osiguranja upiše da je ugovorena prije nesreće, no odšteta mu na kraju nije isplaćena.

Komentara 21

BA
BandaZG
13:34 05.07.2011.

Sudeći po njegovom automobilu, da je Ladić vozio malo brže i da je za metar više ušao u raskršće sad bi bio pokojni.

Avatar Gump, Forrest
Gump, Forrest
19:22 04.07.2011.

Onaj tko vozi 113 km/h kroz Klaićevu je potencijalni ubojica, pa makar prolazio kroz sva zelena svjetla, pa kome vjerovati, vjerovati, potencijalnom ubojici iz Ulice Dječije bolnice ili totalno nesimpatičnom prevarantu osiguravajaućih društava Ladiću?

OB
-obrisani-
19:16 04.07.2011.

Ma idi Dražene,samo nas sramotiš ! U nas braća c***** kad netko pogreši,odmah prizna grešku ,ali ne i ti.Kakva bruka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije