Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRANKO MEDUNIĆ

Smijenjeni ravnatelj: Odradili smo sve kako zahtjeva struka. Ja sam ispoštovao odluku stručnog tima

Nova Gradiška - Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Branko Madunić govori o slučaju pretučene djevojčice koja se u bolnici bori za zivot.
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
03.04.2021.
u 16:59

Roditelji 2-godišnje djevojčice su prvoosumnjičeni za strašan zločin, te im je određeno mjesec dana pritvora kako ne bi utjecali na svjedoke.

Upravni nadzor utvrdio je da je došlo do nepravilnosti u postupanju djelatnika Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška u slučaju 2-godišnje djevojčice koja se u ovom trenutku bori za život u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici. Međutim, smijenjeni ravnatelj Centra  Branko Medunić i dalje tvrdi da je Centar napravio sve po propisima. 

- Ne znam ništa o smjeni, još nemam službene informacije - rekao je za 24sata  jutros sada već bivši ravnatelj novogradiškog centra za socijalnu skrb  Branko Medunić, koji je samo dan ranije govorio kako nema spoznaje o kaznenim prijavama protiv oca djevojčice, niti o nasilju u obitelji. 

Medunić se pritom pozivao se na nalaz Upravnog nadzora koji je bio sasvim suprotno navedenom. Tvrdio je i da ni ne zna za te nalaze. 

- Ne znam, što bih vam trebao reći, nije mi jasno, kakva izvješća Upravnog nadzora, ja ih nisam vidio – rekao je.

VIDEO: Majka teško ozlijeđne djevojčice dolazi na Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu

Podsjećamo, socijalna radnica kojoj je Medunić bio nadležan nije predložila da se dijete vrati udomiteljima niti nakon uviđanja da se situacija kod bioloških roditelja pogoršala. 

- Nije ona sama donijela tu odluku, postoji cijeli stručni tim koji je to razmatrao, a ja kako ravnatelj sam ispoštovao njihovu odluku – kaže Medunić za 24sata

A na pitanje da li je socijalna radnica bila dužna napraviti izvješće o svakoj posjeti obitelji, Medunić je kazao da je socijalna radnica radila svaki mjesec izvještaje koji se nalaze u dokumentaciji: - Nikakvih prijava, niti informacija nismo imali da bi moglo doći do ovakve situacije.

Upitan smatraju li se u Centru smatraju odgovornim s obzirom na cijelu situaciju, kazao je: -  Pa, ne možemo reći da ne osjećamo, uvijek postoji pitanje da li smo mogli uraditi i više. Ja samo znam da smo odradili kako zahtjeva struka, žao nam je što se ovo dogodilo. 

Resorni ministar Josip Aladrović najavio je u subotu izmjene Zakona o socijalnoj skrbi kojima se želi postići bolja kvaliteta usluge za korisnike, istaknuvši među ostalim centraliziranje poslovanja centara za socijalnu skrb te formiranje Povjerenstva za predstavke.

 

Govoreći o slučaju u Novoj Gradiški, Aladrović je naveo da, nakon što su u upravnom nadzoru utvrđene nepravilnosti te je smijenjen ravnatelj, u utorak tamo odlazi tim Ministarstva kako bi se pobrinuo da se stručnost u tom centru podigne na višu razinu.

Više o najavljenim zakonodavnim promjenama koje je ministar najavio pročitajte OVDJE
 

Komentara 8

DU
Deleted user
13:01 04.04.2021.

Koji je zapravo posao tog ravnatelja ako ni ne zna za ta izvješća? Dolazi li uopće na posao? Što radi osim što prima vjerojatno izdašnu plaću?

TA
Talleyard
16:06 04.04.2021.

Bolesni mediji od ovakvih tregedija prave senzacije, a ništa nije jednostavno. Koliko primjera sličnih ima gdje stvari završavaju dobro, kada se djeca vraćaju biološkim roditeljima. Ova histerija će opet spriječiti da i tamo gdje su dobri izgledi da djeca žive u svojim obiteljima

DV
david.vizental
03:07 04.04.2021.

pitajte ravnatelja koji mu je opseg posla, koji su njegovi zadaci, koji su njegovi ciljevi i vidjeti ćete da čovjek neće imati odgovor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije