Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽNI SUDAC DONIO ODLUKU

Roditeljima teško ozlijeđene djevojčice određeno mjesec dana istražnog zatvora

Slavonski Brod - Privođenje oca zlostavljane djevojčice na ispitivanje u DORH.
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/5
03.04.2021.
u 16:14

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su roditelji grubo zanemarili svoju dužnost podizanja i odgoja djeteta, te zlostavljali dijete.

Istražni sudac Županijskog suda u Slavonskom Brodu Mile Soldo odredio je mjeru istražnog zatvora u trajanju od 30 dana ocu i majci djevojčice iz Nove Gradiške.Mjera je određena zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, a ocu i zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, jer je već imao sličnih kaznenih prijava.

Prepraćeni su u zatvor u Požegu.

Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu završilo je danas ispitivanje roditelja teško ozlijeđene djevojčice čiji je slučaj zgrozio Hrvatsku. Roditelji (27 i 24 ) su istražiteljima uz opširnu obranu djelomično su priznali počinjenje kaznenog djela kršenja prava djeteta

VIDEO: Majka teško ozlijeđne djevojčice dolazi na Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu

Podsjećamo,  u ovom slučaju majka je prvooptužena i nju se tereti za pet kaznenih djela povrede djetetovih prava i nanošenja osobito teške tjelesne ozljede, dok oca državno odvjetništvo tereti za  četiri kaznena djela teške povrede djetetovih prava i nanošenja osobito teške tjelesne ozljede.

VIDEO: Otac teško ozlijeđne djevojčice dolazi na Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu

Brodsko-posavska policija izvijestila je u petak da su dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom i 24-godišnjakinjom kojim su potvrdili sumnju u počinjenje kaznenog djela povrede djetetovih prava. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su roditelji grubo zanemarili svoju dužnost podizanja i odgoja djeteta, te zlostavljali dijete.
 

Komentara 9

Avatar niwrad
niwrad
17:36 03.04.2021.

Podignite rodiljne naknade i socijalu za zdrave da još više neodgovornih lijenčina drži noge u zraku i štanca djecu kao sredstvo za dolazak do love. Ili napravite jedinu racionalnu stvar. Ukinite sve rodiljne i socijalne transfere osim invalidima i siročadi, pa onda djeca više neće biti sredstvo, i imat će ih oni koji se za njih mogu brinuti. Ako netko nije sposoban zaraditi niti toliko da bi zbrinuo vlastitu djecu, onda ih ne treba niti imati.

KR
kristov
16:58 03.04.2021.

Konačno će biti u čistu, suhu, toplu i nahranjeni! Nisu im bolje mogli učiniti!

KG
KG002
17:39 03.04.2021.

Skinite im maske da cijela Hrvatska vidi lica onih koji su mlatili dvogodišnje dijete!! Da crknu u mukama bila bi im nagrada!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije