Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Greška u koracima

Slučaj Credo: Ukinuli su rješenje, ali ne i blokadu imovine bankara

'14.12.2006., Zagreb - Sime Luketin, predsjednik Uprave Credo banke.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
13.04.2012.
u 19:30

Razlog je što rješenje o blokadi nije dostatno obrazloženo, nije konkretno utvrđeno postoji li pravi razlog za blokadu

Unatoč odluci Vrhovnog suda o ukidanju rješenja o blokadi imovine šestorice optuženika za Credo banku, imovina Šime Luketina, Borisa Barača, Mate Mišića, Vibora Barača, Mirka Vukovića, Marka Vukovića, kao i članova njihovih obitelji, nije deblokirana.

– Vrhovni sud ukinuo je rješenje, ali nije ukinuo blokadu imovine. Razlog je što rješenje o blokadi nije dostatno obrazloženo, nije konkretno utvrđeno činjenično stanje postoji li razlog za blokadu – kaže Neven Cambi, glasnogovornik splitskog Županijskog suda. Naglašava kako će u vrlo kratkom vremenu Sud donijeti novo rješenje.

– Ne želim prejudicirati. Sud će ili donijeti novo rješenje o blokadi s potpunijim obrazloženjem ili će odustati od blokade – kaže Cambi, koji ponavlja kako imovina osumnjičenika nije deblokirana jer nema svrhe s obzirom na to da će novo rješenje uskoro biti doneseno.

Joško Čeh, odvjetnik Šime Luketina (bivšeg predsjednika uprave Credo banke)  te Pero Tolić, odvjetnik Luketinine supruge Jadranke, žalili su se Vrhovnom sudu zato što Luketinu, kao i Matu Mišića (člana uprave) ne terete za stjecanje protupravne imovinske koristi, nego zato što su to omogućili ostalim optuženicima, vlasnicima banke Borisu Baraču i Mirku Vukoviću (predsjedniku Nadzornog odbora i njegovu zamjeniku) te njihovim sinovima Viboru Baraču i Marku Vukoviću, koji su bili članovi Kreditnog odbora. Šteta za djela koja im se stavljaju na teret procijenjena je na pola milijarde kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije