Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
v soboto

Slovenski list predstavio Junckera kao ustašu iz plićaka

Juncker
VINCENT KESSLER/REUTERS/PIXSELL
21.09.2018.
u 13:51

Juncker je prikazan kako stoji u morskom plićaku i očito brani taj komadić mora, dok ga zbunjenim očima gledaju jedan jež i jedan rak, a sve je nacrtano kao poštanska markica s potpisom “Nezavisna Država Hrvatska” i cijenom (5 kuna).

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker prikazan je kao pripadnik “Hrvatske legije Bruxelles” s ustaškim šljemom na glavi, strojnicom u rukama i pokličem “za dom spremni” na usnama – sve to u karikaturi koja krasi naslovnicu priloga V Soboto mariborskog dnevnog lista Večer. 

Juncker je prikazan kako stoji u morskom plićaku i očito brani taj komadić mora, dok ga zbunjenim očima gledaju jedan jež i jedan rak, a sve je nacrtano kao poštanska markica s potpisom “Nezavisna Država Hrvatska” i cijenom (5 kuna). Karikatura je reakcija subotnjeg priloga mariborske Večeri na otkriće njemačkog magazina Der Spiegel, koji je prošlog vikenda objavio tajni dokument pravne službe Europske komisije o tome tko je u pravu, Hrvatska ili Slovenija, u tumačenju arbitražne presude o granici na moru i kopnu.

Prema Spiegelu, Juncker je političkom voljom, i to navodno zbog prijateljskih odnosa s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem i zbog toga što obojica pripadaju Europskoj pučkoj stranci, “pregazio” napisano pravno mišljenje Komisije, odnosno ignorirao ga i odlučio da će Komisija ostati neutralna.

Novinar Večeri Uroš Esih komentirao je na Twitteru kako ilustracija Cirila Horjaka neće ostati nezamijećena ni u Zagrebu ni u Bruxellesu. Ako smijemo dodati, a da nas nitko ne shvati pretjerano ozbiljno: samo da tu ilustraciju Junckera kao ustaše ne vidi jedna druga osoba iz loze Esih, Bruna Esih, jer postoji opasnost da joj se predsjednik Europske komisije odjednom jako svidi, a kroz Junckera možda da joj se svidi čak i Plenković. I to baš u tjednu kad su Esih i Plenković imali onu legendarnu prepirku u Hrvatskom saboru.

Komentara 76

Avatar Matija22
Matija22
14:04 21.09.2018.

shvatili u eu kakvi su slovenci prevaranti pogledali snimak potkupljivanja sudaca i sve im jasno ,samo se janezi sramote u eu haha

KO
koraknaprijed
14:01 21.09.2018.

Pislije dokaznaog pokusaja korumpiranja evropskog pravosudja slovenci su sa ovim dosegli ultimum cilj, DNO DNA!

ST
stormrider
14:03 21.09.2018.

Mislim da ce se ovo gosp. Juncker-u jako svidjeti i kroz to ce Zlovenija u buduce „sigurno“ dobiti sto hoce, jer mi svi znamo, kako siloviti i okrutni oni mogu biti kad hoce. Bravo Zlovenija-ovo ti je politicki Hara-Kiri jednog Kamikaze iz cuvenog Mariborskog Think-tank centra! Rasplet ce biti vise nego napet i Zloveniju ceka vruca Jesen a tako i novog 1era Sarca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije