Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZGORJELO 3500 HEKTARA

Slovenska vojska objavila video: Pogledajte što je ostalo nakon požara katastrofalnih razmjera

Foto: Screenshot
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
25.07.2022.
u 15:47

Požar je trenutačno pod kontrolom i slijedi čuvanje požarne straže kako ne bi bilo novih iznenađenja

Velik požar koji je opustošio više od 3500 hektara površine na slovenskom Krasu je pod kontrolom, a slovenska vojska je objavila video poožarenog područja. 

"Pravo je čudo" da je u do sada najopsežnijem velikom požaru u Sloveniji nije izgorjela nijedna stambena kuća, s obzirom da je u požaru izgorjelo 3500 hektara, većinom borove šume i makije, kazao je prilikom posjeta terenu u slovenski premijer Robert Golob.

 

Golob je dodao da je požar pod kontrolom i da slijedi čuvanje požarne straže kako ne bi bilo novih iznenađenja, te da vlada priprema ambiciozan program s ciljem da se ovako velik požar više ne ponovi.

Ekipe koje gase požar idućih će se dana smanjivati, no požarna straža održavat će se još najmanje tjedan dana, premda je požar pod kontrolom, ali pojedina žarišta još tinjaju na otvorenom i ispod tla, pa je i dalje aktivan dron s termokamerom, kako bi se ta područja detektirala.

Premda se radi o požaru katastrofalnih razmjera koji u Sloveniji  do sada nije zabilježen, u njemu na sreću nije bilo ljudskih žrtava ni teže ozlijeđenih među gasiteljima, a prema podacima iz medija izgorjela je samo jedna planinska kuća.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije