Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMINO EFEKT
Povratak na članak

Slovencima prekipjelo: Ljuti na Austrijance, planiraju uvođenje graničnih kontrola prema Hrvatskoj

Slovenci ističu kako im je već dosta austrijskih graničnih kontrola koje njihovi austrijski susjedi provode od studenoga 2017. godine

Komentari 89

DU
Deleted user
16:34 18.11.2022.

Dobro, Slovenci imaju vikendice na Jadranu pa se i mi možemo ponašati poput njih. Sada naši carinici trebaju pretresati svaki Slovenski auto na ulasku i izlasku iz Hrvatske (zbog migranata naravno) pa neka se žele u Bruxelles.

VL
TO
tolitol
16:30 18.11.2022.

Slovenci će granične kontrole na ulasku u Sloveniju zadržati da bi zadovoljili šovinistički dio svoje javnosti koja hrvatski ulazak u Schengen jako teško podnosi. Prema slovenskim medijima Slovenija je u Bruxellesu do zadnjeg trenutka lobirala da se odluka o hrvatskom ulasku veže uz odluku glede Bugarske i Rumunjske. Ta je taktika propala pa će se sad u jednom trenutku ponovno uvesti kontrole. Neka to i naprave. Jedanput će valjda od te balkanske logike odustati.

VL
KP
Karlovacko pivo
17:53 18.11.2022.

Svi Hrvati Slovenci i drugi čekaju ljeti na graničnom prijelazu Karavanke po sat dva da bi ušli u Austriju a Slovenija i Austrija tobože u EU tko to može objasnit zašto

VL
DU
Deleted user
16:55 18.11.2022.

Ma to na austrijskoj strani nije nikakva kontrola. Usporeno se vozi pored kontrole, ali nema zaustavljanja. Slovenci prave zastoj na izlazu iz Austrije. Prošlog ljeta sam čekao 5 sati u koloni da uđem u Sloveniju.

VL
Avatar IliHrvatskaIliNišta
IliHrvatskaIliNišta
16:41 18.11.2022.

Donekle zasluženo Slovenci se okreću kontroli prema nama, jer u zadnje vrijeme ti migranti šalabajzaju po Hrvatskoj kako im volja

VL
OT
otrovnijezik
16:47 18.11.2022.

Neka uvedu a mi onda trebamo usporiti a naročito promet kamionima neka se stvaraju kolone. Država će im biti premala za parking. Onaj tko ne želi čekati napravi 50km više i preko Mađarske dođe bez problema.

VL
ZU
Zujim
16:55 18.11.2022.

Kakve veze ima austrijska granicna kontrola prema Sloveniji sa HR, pa da bi SLO to isto sad nama uvodila? Totalno ludilo.

VL
PR
Propitivač
18:52 18.11.2022.

EU je kokošinjac u kojem postoji red kljucanja. Austrija kljuca Sloveniju, Slovenija Hrvatsku a Hrvatska čuči na najdonjoj štangi i trpi.

VL
DO
domagoj1492
17:24 18.11.2022.

Slovencima smeta da ih njihovi gazde Austrijanci drže podalje od sebe tj, drže ih na divljem istoku od kojeg oni tako silno žele pobjeći. Zezali su hrvatsku maximalno, pa ima se sada pokazalo da i od velikog mangupa postoji još veći mangup.

VL
DU
Deleted user
18:19 18.11.2022.

Austrijanci vec dulje vremena prakticiraju granicnu kontrolu na granici sa Slovenijom. Svi pokusaji slovenskog politickog vrha su uzaludni,i naravno,po starom dobrom obicaju koriste nas da bi se rijesio problem sa Austrijancima. Sjetimo se samo kako je islo sa nasim pristupnim pregovorima za clanstvo u EU.Sjecam se tog cirkusa od 2208-2012 jos iz vremena onog Svedskog drvosjece Bildta koji je bio prva violina nakon Owena za pregovore sa EU.U tim turbulentnim godinama smo se na ovom mjestu prepucavali sa slovenskim komentatorima, do zadnjeg metka.To je ustaljena politika,oprobani recept koji je jos Rupel introducirao,a Zbogar i Pahor prakticirao gdje god su nogli da nam bace balvane. Shengen je jednostavan mehanizam,Olaksava put unutar Shengen drzava,ali je vrlo povrsan i pun rupa. Ako nam kojim slucajem uspije uci u taj klub,spremimo se za dodatne teskoce,kritike i verbalne napade na funkcioniranje nase granicne policije. Malafidne,kriminalne organizacije mlate debele pare sa svercom stanovnika treceg svijeta,i tesko da ce se tog trzista odreci. Sto nama preostaje?Ne obazirati se na susjeda nego zakrpati rupe prema Srbiji i BiH,vise nemozemo uciniti.

VL
KP
Karlovacko pivo
18:00 18.11.2022.

U ljetnoj sezoni petkom čekaš dva sata na Karavanke tunelu kakva je to EU Neradi se o vinjeti za Austriju

VL
KA
Karloho
19:08 18.11.2022.

Uz malo dobre volje i pameti,krizu s nelegalnoj imigracijom moze se riješiti za sat vremena.Trebalo bi uvesti da se svakog ilegalnog imigranta koji je upao u državu kroz šumu ili kukuruz odmah deportira u njegovu zemlju ili u zemlju izz koje je došao .Takovoj osobi uzeti otiske prstiju i napraviti uredbu da se vise nikada ne moze registrirati u EU.Tada bi imigranti koji imaju pravo na azil dolazili na legalne granične prijelaze i tražili azil,ovako je to velika lakrdija,s jedne strane ti prigovaraju da ne štitiš granice,a ako to uradiš prijavljuju te i dijele packe razne udruge .

VL
RE
rennes
17:37 18.11.2022.

Najgora sitnjaveška malograđanska šovenska bagra i Austrijanci i Slovenci! S tim da bi nam "peijateljska" Austrija, ne Slovenija, mogla i blokirati ulazak u Schengen kako piše jedan dnevni list pravdajući to upravo velikim priljevom emigranata. Šuplja logika do krajnosti! Ako Ako sada dolaze u tim brojevima, zar će ulazak Hrvatske u Schengen na bilo koji način pospješiti taj priljev imigranata, uz čvršći režim na granici?! Germanski uskogrudni šoveni bili i uvijek ostali! Ne smeta im da pljačkaju na razne načine čitav Balkan, u prošlosti a i danas kroz ekonomsku ekspanziju, nisu im mrski ni kvalificirani radnici koje kradu sa siromašnijeg juga! Ne, smeta im kad u njihovu prebogatu državu dolaze imigranti! S tim da taj i takav priljev dijelom pomaže i srpski režim bez viza za brojne egzotične države! Al pzde nemaju muda pritegnuti Srbiju pa su govna prema prvim susjedima! AUSTRIJA - HRPA LICEMJERNIH ALPSKIH GOVANA!!!

VL
LE
Levanto
18:54 18.11.2022.

EU vode debili. Bilo je od "dobro došli", pa do osude Hr i Mađarske radi vraćanja migranata. Dakle, nećemo migrante, ali ih se mora štititi. Totalno nesnalazenje.

VL
Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
17:43 18.11.2022.

Svedani takoder ukinuli sengen od 2017g i sad dobivaju beznacajan broj izbjeglica,sengen je zabluda ljevicara u EU

VL
JO
josipdrenovac0505
19:20 18.11.2022.

Eh, da su u našoj vladi Hrvati, ne bi se zlovenci našutavali s nama.

VL
PZ
pajdaš-zvončić
18:26 18.11.2022.

pa normalno da ta i takva EU mora propasti kad imaju takve bezmud.....politike ! Umjesto da rade racije među migrantima i protjeruju ih čak i preventivno oni se ogradama misle zaštititi ....da nije preglupo bilo bi presmješno .....Zašto neke bliskoistočne diktature i nedemokracijske države nemaju problema s migrantima koji bi itekako zbog blagostanja i bogatstva tih država i "bliskosti" vjerske i rasne trebali biti zanimljivi migrantima !? Tko bi reskirao dolazak, kad bi kao kazna bilo predviđen dugogodišnji rad u rudniku ili kamenolomu !? Nas još od plimnog vala migracijskog stampeda , donekle drži iznad vode samo to što smo totalno nezanimljivi po mnogim parametrima , za naseljavanje .....ajd neka korist od bijede i očajnih vlasti !

VL
Avatar Malo_vitra
Malo_vitra
20:11 18.11.2022.

Prekasno je sad za kontrole na granicama kad ih je već milijun ušlo na poziv frau Merkel. Austrijanci bi trebali postrožiti kontrole na svim svojim granicama jer migranti sad bauljaju po Europi gdje hoće.

VL
KI
kiselovrhnje
16:54 18.11.2022.

Austrijske granicne kontrole vec od 2017, kako to? Ja mislio da je gore na snazi taj famozni Schengen?

VL
ĆA
ĆanotaKrljo
17:23 18.11.2022.

Ako bi na granici između zlovenije i austrije nekim slučajem došlo do pucnjave sa smrtnim ishodom , odma bi zlovenci i na našoj granici morali bilo kog upucati da se uspostavi "ravnoteža"

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.