Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U IRSKOJ

Slavlje povodom Dana sv. Patrika ponovno otkazano, događanja se odvijaju virtualno

New York Saint Patricks Day 2020
Foto: Luiz Rampelotto/DPA/PIXSELL
1/4
17.03.2021.
u 15:50

Spomendan sveca zaštitnika Irske obilježava se 17. ožujka, na dan njegove navodne smrti

Svečanosti u povodu obilježavanja Dana sv. Patrika u Irskoj otkazane su zbog epidemije koronavirusa već drugu godinu zaredom, a današnja događanja će se odvijati virtualno, prenosi u srijedu dpa.

Spomendan sveca zaštitnika Irske obilježava se 17. ožujka, na dan njegove navodne smrti.

Uobičajeno se na paradi u Dublinu tog dana okupi oko 500.000 ljudi.

Prošle je godine parada otkazana zbog zatvaranja zemlje u jeku epidemije, a ove godine će se svečanosti odvijati 'online', uključujući i poznatu paradu koja će postati "virtualna". Neke glazbene i dramske izvedbe prenosit će televizija.

Svjetlosni spektakl "Orcherstra of Light", snimljen početkom mjeseca, također će se emitirati.

U spektaklu sudjeluje 500 dronova koji će formirati oblike djeteline, a znamenitosti diljem svijeta će se zazeleniti, uključujući Operu u Sydneyu, Kosi toranj u Pisi, slapove Niagare te poštanski sandučić na vrhu norveške planine Oretoppen, 350 kilometara iznad Arktičkog kruga.

Irski premijer Micheal Martin je kazao da ovogodišnji Dan sv. Patricka posebno dirljiv zbog više od 6500 ljudi koji su podlegli covidu-19.

"Nema boljeg načina da im odamo počast nego da ostanemo usredotočeni i izbjegnemo još jedan val zaraze tim strašnim virusom", rekao je premijer.

 

Komentara 1

PU
puniša
16:44 17.03.2021.

Ma,nije valjda...Užas..kako to, kako to..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije