Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sisak

Skupština usvojila novi ustroj županijske administracije

županijska skupština sisak
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/7
24.11.2015.
u 15:36

Spojeni su Odjeli zdravstva i socijalne skrbi dok je Upravni odjel za zaštitu okoliša spojen sa Odjelom za prostorno uređenje i graditeljstvo.

Županijska skupština većinom glasova je dnijela novi ustroj upravnih tijela Sisačko-moslavačke županije kojim se broj upravnih odjela smanjuje sa deset na osam. Spojeni su Odjeli zdravstva i socijalne skrbi dok je Upravni odjel za zaštitu okoliša spojen sa Odjelom za prostorno uređenje i graditeljstvo.

Od Odjela za obrt, malo i srednje poduzetništvo i turizam te Odjela za upravljanje pristupnim fondovima i poticajnim sredstvima formiran je jedan Odjel za gospodarstvo, regionalni razvoj i fondove Euopske unije. S druge strane izdvaja se zasebni odjel – Ured župana.

– "Cilj je učinkovitiji rad i racionalizacija poslovanja. Iako ne možemo točno još projicirati kolika je novčana ušteda, mi ovime ostajemo unutar zakonom propisanih 20 posto izvornih sredstava koje smijemo potrošiti za plaće. Danas mi premašujemo tih 20 posto. Neki će djelatnici u mirovinu, neke ćemo prebaciti u Razvojnu agenciju, manje je pročelnika i voditelja odsjeka, a i smanjuju se time nekim zaposlenicima koeficjenti. To će dovesti do uštede, bez obzira što neće biti otkaza – rekao je župan Ivo Žinić.

Oporba na čelu sa SDP-om se nije baš s time složila. Za njih je ovo samo način micanja pročelnika koji su na pozicijama još iz doba vlasti bivše županice Marine Lovrić Merzel. Za nekoliko dana tako će osam pročelnika bivše vlasti ostati bez svojih funkcija, a župan će imenovati vršitelje dužnosti novoformiranih odjela. U sustavu se ne diraju oblikom jedino Upravni odjel za poljoprivredu i šumarstvo te Odjel za prosvjetu, kulturu i šport gdje su proteklih mjeseci provedeni natječaji za nove pročelnike bliske vladajućoj HDZ-ovoj koaliciji.

>> Uz Petrova i Anku Mrak Taritaš, birači pogurali u Sabor još samo trojicu

Komentara 1

TO
tolitol
08:46 25.11.2015.

Meni se čini da bi najbolje bilo čitavu županijsku strukturu ukinuti. I u tom jadnom Sisku i drugdje u ovoj jadnoj državi. Ne vjerujem da će ikome, osim ovim likovima na slici, išta faliti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije