Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trg Francuske Republike

Skupina građana zapalila svijeće za žrtve zločina počinjenih u BiH

svijeće za žrtve rata u BiH
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/14
11.12.2017.
u 19:36

Okupili smo se ovdje jer smo željeli pokazati da postoji i ono lice Hrvatske koje se ne solidarizira s ratnim zločincima već se solidarizira s žrtvama, rekao je Nikola Puharić

U organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava nekoliko desetaka građana zapalilo je svijeće i položilo ruže na zagrebačkom Trgu Francuske republike za žrtve zločina počinjenih od strane pripadnika HVO-a i HV-a tijekom rata 90-tih godina u Bosni i Hercegovini.

Koordinator programa pomirenja u Inicijativi mladih za ljudska prava Nikola Puharić izjavio je novinarima kako je ta nevladina udruga organizirala paljenje svijeća iz solidarnosti prema svim žrtvama hrvatskih snaga u BiH.

"Okupili smo se ovdje jer smo željeli pokazati da postoji i ono lice Hrvatske koje se ne solidarizira s ratnim zločincima već se solidarizira s žrtvama", kazao je.

Dodao je kako su razočarani onim što je pokazano od strane hrvatskih vlasti, kao i vlasti u Gradu Zagrebu. Smatra da su vlasti izrazile veliku solidarnost s ratnim zločincima i nisu na dovoljan način osudili zločine počinjene u BiH za koje su odgovorni neki pripadnici HVO-a i HV-a.

Puharić kaže kako ovime žele poručiti  da je mladim generacijama potrebno nešto bolje kao i 'osuda agresivnog djelovanja Hrvatske u BiH'.

Ustvrdio je kako u Hrvatskoj postoji tiha većina koja osuđuje svaki ratni zločin i svakog ratnog zločinca. Također je rekao kako je potrebno voditi odgovornu politiku suočavanja s prošlošću, osuditi svaki zločin i da se ne smije  solidarizirati s ratnim zločincima.

"Moramo se solidarizirati sa žrtvama, provoditi mehanizme tranzicijske pravde, uputiti reparacije i ispriku žrtvama te raditi na tome da se svaki zločin procesuira", dodao je.

Komentara 33

NA
Narcis660
22:11 11.12.2017.

Kome netko fali za stolom njemu je najgore......Rat je nesto najstrasnije nepinovio se nikome i nikada vise....

BF
bf2
19:59 11.12.2017.

skupina građana,njih 10 anacionalnih pripadnika "udruga" koje su samoprozvane moralne vertikale društva i države koju toliko preziru (ali uredno primaju novac iz proračuna,ali malo i od stranih aktera) te ne propuštaju priliku ocrnjivati tu istu državu na svakom koraku. mora da je jako teško živjeti u državi koju ne podnosiš,ali ne želiš otići van jer bi tamo morao raditi i zarađivati za život, dok ovdje parazitiraš na proračunu RH....

BJ
Bjelovar112
19:51 11.12.2017.

to vas bojan poslao i ceveni ? sta radite u Hrvatskoj ako vam.nije tu dobro

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije