Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
organizirani napad

Skupina američkih vojnika planirala ubiti Obamu

američka vojska
REUTERS
29.08.2012.
u 16:04

Mozak organizacije je vodnik Issac Aguigui koji je pod svoje okrilje uzimao vojnike koji su bili u nekakvim problemima ili su jednostavno bili razočarani životom

Skupina američkih vojnika preuzme vojnu bazu, u znak upozorenja detonira nekoliko eksplozija diljem zemlje i odupire se naređenjima vlade, a sve kako bi ubili predsjednika... Sve ovo zvuči kao dobar zaplet napetog akcijskog filma, a zapravo je riječ o planu terorističke organizacije F.E.A.R., čiji su članovi američki vojnici koji su zaista namjeravali smaknuti Baracka Obamu.

Četvorica vojnika smještenih u vojnoj bazi Fort Stewart na jugoistoku savezne države Georgije sumnjiče se za ubojstvo bivšeg kolege i njegove djevojke koji su napustili organizaciju. Par je ubijen kako ne bi javnosti otkrili tajni plan organizacije.

Jedan od optuženika, donosi RT, odlučio je surađivati s tužiteljstvom u zamjenu za smanjenu kaznu, a ostala trojica optužena su za zlonamjerno ubojstvo, kazneno djelo ubojstva, kazneno djelo udruživanja u bandu te za napad i korištenje vatrenog oružja tijekom počinjenja kaznenog djela.

Prema planu koji je tužiteljstvu otkrio pokajnik, vojnici su trebali zauzeti vojnu bazu Fort Stewart, u zrak dignuti fontanu u obližnjoj Savanni, uništiti branu i otrovati usjeve u cijeloj državi Washington te s vremenom srušiti američku vladu i ubiti Obamu.

Mozak je organizacije vodnik Issac Aguigui koji je pod svoje okrilje uzimao vojnike koji su bili u nekakvim problemima ili su jednostavno bili razočarani životom. Članovi organizacije međusobno su se prepoznavali po tetovaži sličnoj simbolu za anarhiju, a iako je bilo lako ući u organizaciju iz nje se, kao što se dogodilo jednom od vojnika i njegovoj djevojci, moglo izaći samo u lijesu. Pretpostavlja se kako je upravo Aguigui naredio ubojstvo para koji je bio prijetnja F.E.A.R.-u, a tužiteljstvo i sud smatraju smrt Aguiguijeve trudne supruge, od čijeg životnog osiguranja se organizacija i financirala, vrlo sumnjivom.

Komentara 11

IP
info_punkt
16:33 29.08.2012.

"...vojnici su trebali zauzeti vojnu bazu Fort Stewart, u zrak dignuti fontanu u obližnjoj Savanni, uništiti branu i otrovati usjeve u cijeloj državi Washington te s vremenom srušiti američku vladu i ubiti Obamu.nom srušiti američku vladu i ubiti Obamu..." _____________________ tu nešto fali u sredini... to su odlično opisali u south parku kao "gnomes underpants profit plan" (vidi youtube)

OB
-obrisani-
17:10 29.08.2012.

a kazu da americki vojnici su disciplinovani..ne bogami i oni bez plana spontano ubijaju..ima svuda hoby ubica...ali imaju srecu sto nisu arapi inace hm

FE
Felicijen
21:45 29.08.2012.

Previše su jeftinih filmova očito gledali...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije