Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSTAVILI ZAVJETNU PLOČE

Škugorovi poznati po donacijama crkvi, a skupljali su i lemozinu: 'Svi jedva čekaju misu u nedjelju'

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL/ŠibenikIn
1/3
29.08.2022.
u 16:40

Svih petero uhićenih koje Uskok sumnjiči za zločinačko udruženje, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, pomaganja u tom nedjelu i pranja novca određen je jednomjesečni istražni zatvor.

Šteta za malverzacije koje se povezuju s Inom prelazi iznos od 813 milijuna kuna, a protuzakonita zarada Damira Škugora i njegova oca je gotovo pola milijarde kuna. Podsjećamo, svih petero uhićenih koje Uskok sumnjiči za zločinačko udruženje, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, pomaganja u tom nedjelu i pranja novca određen je jednomjesečni istražni zatvor.

I dok se odmotava ta korupcijska afera, u javnost dospijevaju zanimljive informacije o članovima obitelji koji su u samom središtu skandala. Obitelj Škugor se istaknula i u svojem financiranju crkve Gospe od Zdravlja u Dubravi kraj Šibenika. Tamo sakupljaju lemozinu, imaju rezerviranu klupu u prvom redu na misama.

- Baš je Damir Škugor imao svoje mjesto u našoj crkvi, i nitko na to mjesto u prvom redu nije smio sjesti. Donirao je 100.000 kuna za crkvu u Dubravi i time valjda kupio mir kod crkve i Boga. Nije bio često tu, ali su mu zato roditelji Dane i Radojka skupljali lemozinu na misama. Majka mu se ponašala kao da je crkva njena, a po selu s priča da su baš zbog nje smijenjeni svećenici koji joj nisu odgovarali. Sad ni nemamo svog župnika, nego nam dolaze na mise sa strane – kaže čitatelj ŠibenikIN-a iz Dubrave koji želi ostati anoniman.

VIDEO: Uhićeni zbog malverzacija s plinom u Ini do daljnjeg u pritvoru

Navodi i da kako su posjeti misi u crkvi Gospe od Zdravlja baš zbog Dane i Rade Škugor osjetno pali.

- Predviđam da će u nedjelju u 11 na misu doći rekordan broj ljudi. Pola njih samo da vide hoće li i Rada imati obraza doći – govori čitatelj.

Povodom pedesete obljetnice braka, Dane i Rada Škugor su u krugu crkve u Dubravi podigli i svoj zavjetni kamen.

- Imaju ploču u crkvenom dvoru sa svojim imenima. Valjda zato jer su dali tih 100.000 kuna. Tim novcima, koliko znam, obnovljen je krov župnog dvora. Zbog novca i lizanja oltara cijela se obitelj visoko uzdigla. Sad su na tome da ih barem pola mjesta mrzi. Ostali za to još nemaju hrabrosti. Puno toga će biti jasnije nakon mise u nedjelju – kaže lokalni mještanin.

VIDEO: Peđa Grbin i Siniša Hajdaš Dončić o malverzacijama u Ini

Komentara 47

PI
Pilatus
18:00 29.08.2022.

gol i bos došao na ovaj svijet, tako će i sa njega otići ..

BE
Beyonder
17:20 29.08.2022.

Najveći lopovi se najvipe busaju u prsa gdje visi križ. Fujjjjjj

SL
slavenZadravec
17:52 29.08.2022.

Biti će zanimlojivo vidjeti hoće li crkva vratiti darovano sada kada znaju da se radi o ukradenom. Ne bi valjda zadržali ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije