Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIZ ZABRANA U PROMETU

Skoro cijela Hrvatska u alarmima: Stižu snijeg, poledica i vjetar čak do 180 km/h

Foto: HAK
1/6
07.01.2024.
u 07:28

Gotovo cijela Hrvatska danas se probudila pod alarmima DHMZ-a, a najgore je na Kvarneru te na području Velebitskog kanala gdje se očekuje vjetar s udarima i do čak 180 km/h te je na snazi crveno upozorenje

Promjena vremena sa snijegom i orkanskim udarima vjetra stiže nam ovu nedjelju, prema najavama prognostičara posljednjih dana, a Državni hidrometeorološki zavod najavio je oblačno vrijeme s povremenom kišom koja će u unutrašnjosti uz pad temperature prijeći u susnježicu i snijeg, najprije u gorju, a u nizinama u drugom dijelu dana. Stvaranje snježnog pokrivača vjerojatno je uglavnom u gorju. Na Jadranu glavnina kiše u prvom dijelu dana, a popodne su moguća kraća sunčana razdoblja.

Vjetar na kopnu umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni, ponegdje i s olujnim udarima, prognozira DHMZ. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura s olujnim udarima, podno Velebita i orkanskim, pa je duž obale sjevernog Jadrana vjerojatan snijeg nošen vjetrom. U Dalmaciji još prijepodne jugo. Temperatura zraka u unutrašnjosti od 4 do 9, popodne u osjetnom padu, na Jadranu najviša od 10 do 15 °C.

Foto: DHMZ

Gotovo cijela Hrvatska danas se probudila pod meteoalarmima DHMZ-a, a najgore je na Kvarneru te na području Velebitskog kanala gdje se očekuje vjetar s udarima i do čak 180 km/h te je na snazi crveno upozorenje. Ostatak Hrvatske je u žutom, i to zbog vjetra i snijega, dok je u narančastom još i Sjeverna Dalmacija. Sutra će i istok Hrvatske biti pod alarmom te se i na tom području očekuje snijeg.

Stanje u prometu

Osim toga, i HAK je izdao upozorenje zbog jakog vjetra duž Kvarnera i Velebitskog kanala, a na pojedinim prometnicama vrijedi i zabrana prometovanja određenih vrsta vozila. Zbog vjetra samo za osobna vozila otvorene su:

  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica. Obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3;
  • Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.
  • Na autocesti A7 Rijeka istok-Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s priključnim vozilom (I. skupinu vozila);

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog, državnoj cesti DC99 između čvora i mjesta Križišće i lokalnoj cesti LC58107 Kraljevica-čvor Križišće zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga (DC8) dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila);

POVEZANI ČLANCI:

Na Krčkom mostu (DC102) zabrana je za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom).

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su:

trajektne linije: Ploče-Trpanj, Prapratno-Sobra; 
katamaranske linije: Ubli-Korčula-Dubrovnik, Ubli-Vela Luka-Hvar -Split, Vis-Split, Jelsa-Bol-Split.

>> VIDEO Pogledajte kakav se red stvorio ispred zagrebačkih trgovina koje čak i danas rade

Komentara 8

KI
kiseli
07:43 07.01.2024.

Jeste se i vi probudili pod alarmima DHMZ-a? Ja moram priznati da nisam

EL
EldersWisdom
08:15 07.01.2024.

Ajme meni morati cemo emigrirati u Afriku, kako cemo prezivjeti snijeg i poledicu?! Jel netko rekao Afrikancima da ne dolaze, da ih ovdje ceka snijeg i crveni alarmi!

DU
Deleted user
08:26 07.01.2024.

Pa zima je. Sto bi trebali očekivati? Sunce i +30?? Pišete gluposti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije