Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posao u Češkoj

Škoda traži hrvatske radnike: Evo koliku plaću nude i koje uvjete

Škoda Octavia RS
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
19.11.2018.
u 12:13

Razgovor oko mogućeg posla u Škodi sutra je u Osijeku, u srijedu dolaze u Sisak, u četvrtak su u Karlovcu, a u petak u Zagrebu

Poznata češka tvornica automobila Škoda u potrazi je za radnom snagom, a radnike dolaze tražiti i u Hrvatsku.

U četiri hrvatska grada, Osijeku, Sisku, Karlovcu i Zagrebu predstavnici tvrtke obavit će razgovore sa zainteresiranim radnicima koji bi se htjeli preseliti i raditi u Češkoj, piše Radio Mrežnica.

Oglas je objavljen i na stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a u kojem tvrtka Manpowergroup s.r.o. za Škodu traži radnike za poslove sastavljanja dijelova u proizvodnji vozila.

U oglasu je navedeno kako je mjesečna bruto plaća 1000 eura te da se radi u tri smjene, a plaća se uvećava za noćni rad. Poslodavac sufinancira smještaj, odnosno radnik pokriva troškove smještaja maksimalno do mjesečnog iznosa od 120 eura. Nude i 25 dana godišnjeg odmora te ugovor o radu na neodređeno vrijeme.

Razgovor oko mogućeg posla u Škodi sutra je u Osijeku, u srijedu dolaze u Sisak, u četvrtak su u Karlovcu, a u petak u Zagrebu.

Radno je mjesto u gradu Mladá Boleslav, pedesetak kilometara udaljenom od Praga.

>> Ovo su stvari koje trebate znati o mirovinskoj reformi

Ključne riječi

Komentara 39

MT
marko.tunjic
12:31 19.11.2018.

7500 kuna bruto + troskovi za smjestaj i nisu bas neki izazov. Za taj novac se neisplati napustat zemlju.

ST
stefj
12:39 19.11.2018.

Hm, bruto 1000 €, to je oko 760 € neto, minus stan 120 € i sigurno nešto za režije i hranu... Da li se za to isplati otići? Možda jedino jer će mirovina biti veća nego tu... Inače za toliki bruto, u Hrvatskoj radnik dobije oko 700 € neto. S time da u Češkoj ima još olakšica za smještaj radnika, dok se u Hrvatskoj na to plaćaju svi nameti. Toliko o cijeni radne snage koja je navodno kod nas jeftina... Em su nameti na rad veći, em su energenti skuplji, em je poslovanje kud i kamo skuplje kada se uzmu u obzir svi porezi i parafiskalni nameti...

DU
Deleted user
13:07 19.11.2018.

Za onoga tko ne radi i ovo je bolje nego da doma planduje... ali sa ovim uvjetima je mala vjerojatnost da će skupiti nekog tko je već zaposlen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije