Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
44 11°C
  • anlaser:

    Radna mjesta u državnoj upravi se prenose gotovo s koljena na koljeno. Kad se dočepaš toga onda si kao u socijalizmu zaštićen poput ličkog medvjeda ili HACovog zaposlenika.

  • stefj:

    Glasačka mašinerija. Još bi bilo zgodno dopisati da je broj državnih, javnih, lokalnih i paradržavnih zaposlenika veći od broja zaposlenih u realnom sektoru... A znadete li da nije dovoljno da djelatnik bude optužen za korupciju, već otkaz dobije samo ako ... prikaži još! je korupcija dokazana? Za to vrijeme ide mu puna plaća ako je u zatvoru i to 6 mjeseci... Znadete li da za pijanstvo ili drogiranje isto tako nije moguće dobiti otkaz već je potrebno djelatnika poslati na odvikavanje i plaćati ga za to vrijeme?... Znadete li da ako djelatnik postane sindikalni povjerenik, da ga onda uopće ne možete otpustiti? Znadete li da ga ne možete otpustiti za krađu ako ga i ulovite da krade? Morate ga prijaviti policiji i dokazati krađu, pri čemu se snimka kamere ne prihvaća kao dokaz... Što mislite, zašto Ribić, Sever i slični šiznu kada im kažete da idemo prepisati ZOR iz Švedske ili sličnih zemalja? Ili zašto smo po ZOR-u među zadnjima na svim ekonomskim ljestvicama na svijetu?... Pohvala novinaru za ovaj članak, vjerojatno će biti napadan. U članku nedostaje i ugovor o radu iz Zagreba (holding) gdje rodbina zaposlenih ima prednost pri zapošljavanju. Pa onda se netko čudi zašto smo u ovakvoj situaciji...

  • herojulice:

    Ne mora biti državna isto je i u nižim, "gradskim" sferama. Npr. radnik ne dođe na posao tri dana bez javljanja i automatski dobije otkaz. Neki gradonačelnici završe u zatvoru i ne dolaze na posao, nikome ništa.

Još iz rubrike Vijesti

BRAVO!

Mladi robotičari izborili nastup na Svjetskom i Europskom prvenstvu u robotici

Kolinda Grabar-Kitarović i Jakov Kitarović
Nije došao na predizborni skup

Grabar-Kitarović izjavila da je Jakov kod kuće, a on snimljen na utakmici

17
Zagreb: Građani uživaju u sunčanom danu u centru grada
BIT ĆE SVEGA, OSIM SNIJEGA

Temperature će ludovati ovaj tjedan, a Vakula poručuje: 'Pripremite se ljudi moji'

3