Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
2 9°C
  • anlaser:

    Radna mjesta u državnoj upravi se prenose gotovo s koljena na koljeno. Kad se dočepaš toga onda si kao u socijalizmu zaštićen poput ličkog medvjeda ili HACovog zaposlenika.

  • stefj:

    Glasačka mašinerija. Još bi bilo zgodno dopisati da je broj državnih, javnih, lokalnih i paradržavnih zaposlenika veći od broja zaposlenih u realnom sektoru... A znadete li da nije dovoljno da djelatnik bude optužen za korupciju, već otkaz dobije samo ako ... prikaži još! je korupcija dokazana? Za to vrijeme ide mu puna plaća ako je u zatvoru i to 6 mjeseci... Znadete li da za pijanstvo ili drogiranje isto tako nije moguće dobiti otkaz već je potrebno djelatnika poslati na odvikavanje i plaćati ga za to vrijeme?... Znadete li da ako djelatnik postane sindikalni povjerenik, da ga onda uopće ne možete otpustiti? Znadete li da ga ne možete otpustiti za krađu ako ga i ulovite da krade? Morate ga prijaviti policiji i dokazati krađu, pri čemu se snimka kamere ne prihvaća kao dokaz... Što mislite, zašto Ribić, Sever i slični šiznu kada im kažete da idemo prepisati ZOR iz Švedske ili sličnih zemalja? Ili zašto smo po ZOR-u među zadnjima na svim ekonomskim ljestvicama na svijetu?... Pohvala novinaru za ovaj članak, vjerojatno će biti napadan. U članku nedostaje i ugovor o radu iz Zagreba (holding) gdje rodbina zaposlenih ima prednost pri zapošljavanju. Pa onda se netko čudi zašto smo u ovakvoj situaciji...

  • herojulice:

    Ne mora biti državna isto je i u nižim, "gradskim" sferama. Npr. radnik ne dođe na posao tri dana bez javljanja i automatski dobije otkaz. Neki gradonačelnici završe u zatvoru i ne dolaze na posao, nikome ništa.

Još iz rubrike Vijesti

Počela sezona berbe u voćnjacima i poljima, ali nedostaje radnika
POČELA SEZONA BERBE

‘U poljoprivredi angažirati i one koji su sad ostali bez posla’

Varese, Italija
Liječnik i oboljeli muškarac

Svjedočili o užasima kroz koje prolaze: 'Na odjelu nitko nije stariji od 50 i svi su kritično'

13
Ministar zdravstva Vili Beroš i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović
Koronavirus u Hrvatskoj

Konvoj autobusa s Hrvatima iz Austrije stigao u Hrvatsku

33