Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O MAMIĆEVIM OPTUŽBAMA

Škare Ožbolt: Pitam se bi li se taj USB ikada pojavio da je presuda bila drugačija

Zagreb: Vesna Škare Ožbolt obišla OŠ Bukovac
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
18.03.2021.
u 16:42

"Ako su ti sadržaji nastali za vrijeme trajanja postupka protiv Zdravka Mamića, to je zbilja prava katastrofa", ističe

Nezavisna kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Vesna Škare Ožbolt ocijenila je u četvrtak da su optužbe koje je osuđeni bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić iznio na račun šestorice sudaca nakon pravomoćne presude - najveći udar za stabilnost pravne države dosad.

Mamić je nakon pravomoćne presude teško optužio šestoricu hrvatskih sudaca za primanje mita te DORH-u i na adrese nekoliko odvjetnika poslao USB s fotografijama za koje tvrdi da potkrepljuju njegove navode.

>> VIDEO Zdravko Mamić o sucima

"U javnost izlaze dijelovi fotografija, izjave i drugi sadržaji s USB sticka Zdravka Mamića, a u kojima se teško optužuju suci vezani za njegov kazneni postupak u Osijeku. Ove su optužbe najveći udar za stabilnost pravne države dosad", ustvrdila je Škare Ožbolt u priopćenju.

Pita se bi li se taj USB stick ikada pojavio u javnosti da je presuda bila drugačija. Škare Ožbolt kaže da su se ti suci trebali izuzeti ako su fotografije i ostali navedeni sadržaji nastali prije početka postupka protiv Zdravka Mamića. "Ako su ti sadržaji nastali za vrijeme trajanja postupka protiv Zdravka Mamića, to je zbilja prava katastrofa", ističe.

U Hrvatskoj, poručuje, ima 1700 poštenih i dobrih sudaca, na koje je zbog nekoliko sramotnih, pogrešnih i krivih iz afere Mamić bačena sjena. "Sad kad je sve otkriveno, na potezu je pravna država, koja treba žurno reagirati, kako se ne bi stvorila pogrešna slika o sucima", zaključila je.

Komentara 7

Avatar jocker-3
jocker-3
17:13 18.03.2021.

1700 poštenih sudaca?Možda,ali su još na burzi rada....

ZG
Zeljko Grabar
17:24 18.03.2021.

Vidi vidi javila se i Skare Ozbolt sa pozivom da se kazni samo ovih sest sudaca sa Mamiceve prozivke. A sto je sa sucima koji nisu nista poduzimali u politickim aferama uzimanja mita od nekih "Gastarbeitera" ili "dijaspore"koji su uplacivali akontacije za poslanicka mjesta. Bilo bi bolje da svi zajedno sutite, jer kad tisuce nepravednih sudskih odluka nitko nije preispitao a jedan USB jednog Mamica je mogao proizvesti promptnu reakciju cak i USKOKA te predsjednika suda u Osijeku onda si mozes zamisliti kako ce sve ovo zavrsiti. Najvjerojatnije kao i afera Patria, prodaja INE,prodaja PLIVE, stecajn postupcii CONING-ovih firmi, razne nagodbe radi ocuvanja radnih proizvodnih mjesta i sve ostalo sto uveseljava hrvatski narod vec 30 godina a za sto se optuzuje prvi hrvatski predsjednik i Gojko Susak te branioci iz Domovinskog rata.

AN
Antonio1952
17:39 18.03.2021.

A vi kao nista neznate a krecete se u tom drustvu i advokat ste jos niste podplatila ili trazila uslugu od nekog sudca?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije