Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR

Mamić nema oporbu, a dok je tako, vladat će Dinamom iz kaznionice

Zdravko Mamić
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/3
18.03.2021.
u 08:00

Zastrašujuća je činjenica da je Mamić u 20 godina vladavine Dinamom uspio zatrti ili pokoriti svaki proplamsaj opozicijskog djelovanja

Kako bi se Dinamo zvao na rumunjskom, s obzirom na nazočnost bivšega policajca Krešimira Antolića u upravljačkoj strukturi? FC Panduri (trenutačno rumunjski drugoligaš, nap.a.), zafrkavaju se zagrebački fakini s maksimirskom svetinjom, svetinjom s pendrekom za pojasom.

Kako se na prvi pogled čini, Dinamo je osuđen na u ovoj priči nedužnoga Krešimira Antolića, pouzdanoga, lojalnoga klupskoga dužnosnika ili, nogometnim rječnikom, trenerovu produženu ruku na igralištu. Mamićevu ruku.

Antolić, pa i Mirko Barišić, i svi njihovi odani skupštinari još će dugo, čak i u ovoj nezavidnoj situaciji, ostati nedodirljivi Dinamovi vladari. Zamislite taj apsurd; gazda i ideolog ide im u zatvor zbog pljačke Dinama, a njegovi suigrači u upravi kluba i dalje vrte onu Maminjovu omiljenu “ne može nam nitko ništa”.

Zdravko Mamić o Luki Modriću i Dejanu Lovrenu

I nije to zato što Antolić i Barišić čine neosvojivi bunker, nego jednostavno zato što ih nema tko napasti. Zastrašujuća je činjenica da je Mamić u 20 godina vladavine Dinamom uspio zatrti ili pokoriti svaki proplamsaj opozicijskog djelovanja. I danas osim simpatične, ali slabašne udruge ''Dinamo to smo mi'', Dinamova vrhuška nema ni jednog jedinoga oporbenjaka.

Ni jedna klupska legenda, ni jedan biznismen, poduzetnik, ama baš ni jedna grupacija ne pokazuje interes da preuzme Dinamo koji kleči pritisnut kriminalom u vlastitim redovima, pravomoćnim presudama svojih čelnika za pljačku vlastita kluba, a nema ga tko nokautirati. Nema ga tko preuzeti. Dinamo više nikoga ne zanima.

Milan Bandić godinama je vladao Zagrebom bez prave oporbe. S vremenom je u snažnu političku snagu izrastao aktivist Tomislav Tomašević, i to samo taksativno nabrajajući i razotkrivajući Bandićeve afere. Mamićev Dinamo takvoga kontraša nema, a sve mu je servirao na zlatnom pladnju.

Čak i teretom pljačke u kojoj je Dinamo ostao bez 115,9 milijuna kuna, Mamić će iz mostarske kaznionice preko svojih “dopisnika” i dalje neometano vladati Dinamom. FC Panduri očito bolje nije ni zaslužio.

Zdravko Mamić o sucima

Komentara 20

ZV
zvezdomor
09:07 18.03.2021.

E moj ličane čim sam pročitao snaga i tomašević prekinuo sam s čitanjem jer znam u koju sviralu pušeš

ZA
zagi101
09:01 18.03.2021.

dasoviću kak ti je ono maminjo rekao marš u ................

Avatar Poskok 1
Poskok 1
09:44 18.03.2021.

Interesantne su te "oporbe" , simpatične udrugice, traženje demokratizacije kluba po njihovoj mjeri, pozivanje na klub kao udrugu građana... Sve to kad slušaš ispada da ovog koji NEĆE završiti u zatvoru ni u Mostaru, treba doista nokautirati do kraja... Ali, gdje su bile te "oporbe" i udrugice, a koje bi sad odlučivale i preuzimale igru kad je trebalo grunuti 80 miliona u klub da bi uopće opstao ? Od kud je došao tada taj novac, od kud su došli igrači i zaigrali za klub sa 300 miliona manjka ? Tek kad je klub stao na noge, postao je udruga građana, vremenom tvornica novca i poslodavac sa 400 i kusur zaposlenih... Masna koka koju bi sad čerupale gladne lije, pozivajući se sad na status kluba, demokratičnost i slične kategorije, a koje kad je trebalo nisu imale u džepu za dvije žuje ili slinili u klupama 6. razreda osnovne...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije