Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovarat će prekršajno

Skandal na Hvaru: Napili se pa vrijeđale grupu žena, jedan muslimanki prijetio nožem

Panoramski pogled na Jelsu, gradić i luku na otoku Hvaru
Miroslav Lelas/PIXSELL
29.12.2023.
u 13:20

Dvojica alkoholiziranih Hvarana prekršajno će odgovarati zbog nekoliko prekršaja među kojima je i vrijeđanje muslimanke u četvrtak oko ponoći kod adventskih kućica u Hvaru.

Riječ je o 56- godišnjaku i šest godina mlađem muškarcu koje policija sumnjiči da su u Hvaru narušavali javni red i mir kada su nasrtali i prijetili grupi žena okupljenih kod adventskih kućica. Pri tome je 50-godišnjak držao nož i jednoj od okupljenih žena upućivao uvredljive riječi zbog njezine etničke pripadnosti, kažu u policiji. 

Kada su im prišli policajci obojica izgrednika su se usmjerili na njih "vrijeđajući ih i omalovažavajući u postupanju". Policajci su im oduzeli nož i priveli u postaju zbog alkoholiziranosti nakon čega je uslijedila tzv. prekršajna obrada i danas će biti privedeni na Prekršajni sud u Splitu.

VEZANI ČLANCI 

Sucu za prekršaje će odgovarati zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok je 50-godišnjak osumnjičen i za prekršaje iz Zakona o suzbijanju diskriminacije te Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

VIDEO Ubojstvo u Velikoj Gorici

Komentara 3

Avatar rubinet
rubinet
17:43 29.12.2023.

Skandal? To je pretjerana etiketa.

CH
chemica
14:21 29.12.2023.

Sva sreća da nije obrnuto. Valjda domaći krkani smiju.

JO
JovanC
13:28 29.12.2023.

Hina jednako tanjug

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije