Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSJET KANADSKOG MINISTRA

'Sjajno je vidjeti kako se hrvatske tvrtke poput Infobipa postavljaju trendove na IT tržištu'

Foto: Infobip
1/3
31.08.2023.
u 12:26

Govora je bilo i o poslovanju kompanije i mogućnostima za širenje u Kanadi te o prilikama i poticajima kanadske vlade za globalno najpovezaniju colud komunikacijsku platformu i vodeću IT kompaniju u regiji – Infobip

Ministar inovacija, znanosti i industrije Kanade François-Philippe Champagne i Berry Vrbanović, gradonačelnik grada Kitchenera u Ontariju, središta tehnološke industrije ove države, posjetili su Infobipov zagrebački kampus, objavljeno jeu  priopćenju u kojem se dodaje kako je tema posjeta bila potencijalna buduća suradnja.

Osim toga, govora je bilo i o poslovanju kompanije i mogućnostima za širenje u Kanadi te o prilikama i poticajima kanadske vlade za globalno najpovezaniju colud komunikacijsku platformu i vodeću IT kompaniju u regiji – Infobip.

„Budućnost Kanade i Hrvatske na domaćem i međunarodnom planu leži u inovacijama, tehnologiji i gospodarstvu vođenom vještinama. Sjajno je vidjeti kako se hrvatske tvrtke poput Infobipa razvijaju i postavljaju trendove na svjetskom IT tržištu. Kao globalni tehnološki lider, Kanada uvijek traži nove partnere kako bi iskoristila prilike za prevladavanje nekih od najhitnijih izazova današnjice. Zato je bilo tako dragocjeno imati gradonačelnika Kitchenera, Berryja Vrbanovića, sa mnom tijekom ovog posjeta. Sa svojih 15 000 tehnoloških tvrtki, 5 200 tehnoloških startupa i preko 200 000 radnika, kanadska regija Kitchener-Waterloo jedna je od najkoncentriranijih tehnoloških ekosustava u svijetu, nakon Silicijske doline“, rekao je kanadski ministar Champagne.

POVEZANI ČLANCI:

Na sastanku su im se pridružili i zamjenica veleposlanika Kanade u Hrvatskoj, Nathalie Niedoba, savjetnica za trgovinu u kanadskom veleposlanstvu, Synthia Dodig, predsjednica i izvršna direktorica Kanadskog konzorcija za istraživanje i inovacije u urbanom prijevozu (CUTRIC) Josipa Petrunić te Ivan Grbešić, član upravnog odbora Kanadsko-hrvatske gospodarske komore u Torontu.

“Svjesni smo potencijala ove kanadske regije i njezine predanosti tehnološkom razvoju. Suradnja s lokalnim partnerima i pristup kanadske Vlade pružaju izuzetno poticajno okruženje za razvoj inovativnih projekata. Posvećeni smo stvaranju tehnoloških rješenja koja transformiraju način na koji komuniciramo i poslujemo. Zahvaljujemo se na posjeti i veselimo budućoj suradnji”, dodao je Silvio Kutić, suosnivač i glavni izvršni direktor Infobipa.

Nakon održanog sastanka, navodi se u priopćenju, suosnivači Infobipa svoje su goste proveli po nedavno otvorenom zagrebačkom kampusu Alpha Centauri – Infobipovom najvećem inovacijskom centru na svijetu gdje stručnjaci rade na daljnjem razvoju komunikacijske cloud platforme, dok je centar nedavno posjetio i ministar Šime Erlić.

>> VIDEO Sve zavjere o Zemlji kao ravnoj ploči? Zagovornici imaju nekoliko teorija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije