Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vodnjan

Infobip modernizirao izgled i vratio funkcionalnost staroj tvornici svile

Foto: Infobip
1/6
06.07.2023.
u 10:28

Vodnjanski Infobip predstavio Quantum, novoobnovljenu kulturno-povijesnu zgradu u Vodnjanu

Vodnjanski Infobip predstavio Quantum, novoobnovljenu kulturno-povijesnu zgradu u Vodnjanu. Preuredivši prepoznatljivu zgradu u središtu istarskog mjesta i dajući mu edukativnu svrhu, Infobip je potvrdio svoju predanost ulaganja u lokalnu zajednicu, izvijestili su iz kompanije.

Quantum je stara tvornica svile iz 19. stoljeća koja je nekada imala mnoge namjene, no prije Infobipove kupnje i preuređenja  bila je zapuštena. Ovom investicijom, započetom 2020. godine, Infobip je modernizirao izgled i vratio funkcionalnost ovoj kulturno-povijesnoj zgradi.

„Infobip je globalna cloud komunikacijska platforma, ali oduvijek nam je ulaganje u lokalnu zajednicu bilo vrlo važno. Ova je zgrada dobila novo ruho, a koristit će se za organiziranje radionica i edukacija za zaposlenike. U planu je i mogućnost ponude korištenja prostora našim partnerima, renomiranim tvrtkama i nevladinim udrugama, što će doprinijeti jačem pozicioniranju Infobipa, Vodnjana i Hrvatske kao centra inovacije“, rekao je Silvio Kutić, suosnivač i glavni izvršni direktor Infobipa.

Održivost se nalazi na vrhu prioriteta Infobipove poslovne strategije od usvajanja najviših etičkih standarda poslovnog ponašanja i ulaganja u zajednice, poručuju iz kompanije te dodaju kako je kompanija upravo predstavila i treće Izvješće o održivom poslovanju. Naime, u prošloj je godini uložili su, tvrde,  570.000 eura u zajednice u kojima posluje kroz donatorske programe i programe donacija zaposlenika.

„S obzirom na to da smo IT tvrtka, naši su proizvodi softverski i nemaju direktnog negativnog utjecaja na okoliš. Ipak, svjesni smo da je za naš svakodnevni posao i za naše data centre potrebna električna energija. Pobrinuli smo se da su naši uredi izgrađeni prema najvišim standardima održivosti, a na kampusu u Vodnjanu smo postavili i solarne panele preko kojih se već opskrbljujemo električnom energijom. Redovito mjerimo i pratimo naš ugljični otisak te razvijamo strategiju za smanjenje potrošnje električne energije iz neobnovljivih izvora“, naglašava Silvio Kutić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije