Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZVRSNOST JE IN

Sjajan simfo-rock koncert osječkog HNK za najuspješnije učenike i studente

Slavonski Brod: Humanitarni simfo-rock koncert Opernog orkestra HNK Osijek
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL
1/5
21.02.2023.
u 11:29

Najuspješnijim učenicima i studentima s područja Brodsko-posavske županije, dobitnicima ovogodišnjeg natječaja "Izvrsnost je IN", nagrade su prikupljene humanitarnim simfo-rock koncertom Opernog orkestra HNK Osijek u Slavonskom brodu. Iznosile su od 265 do 400 eura

U Kazališno-koncertnoj dvorani Ivane Brlić-Mažuranić u organizaciji Rotary kluba Slavonski Brod održan je humanitarni simfo-rock koncert Opernog orkestra HNK Osijek, koji izvodi rock uspješnice na nesvakidašnji način. Sav prihod s koncerta namijenjen je najuspješnijim učenicima i studentima s područja Brodsko-posavske županije, dobitnicima ovogodišnjeg natječaja "Izvrsnost je IN".

U kategoriji učenika srednjih škola nagrađeni su Lucija Opačak (Klasična gimnazija Slavonski Brod), Dominik Lovrić (Gimnazija Matija Mesić) i Helena Janković (Medicinska škola Slavonski Brod), a u kategoriji studenata Mario Barukčić (Medicinski fakultet u Rijeci), Elizabeta Vrkljan (Fakultet dentalne medicine), Anđa Zeba (Sveučilište u Slavonskom Brodu, Biotehnički odjel) i Josipa Čabraja (Filozofski fakultet Osijek, engleski jezik i književnost i pedagogija).

U kategoriji izvannastavne aktivnosti nagrađena je sportašica četvrte kategorije Ena Ivanković - Medicinski fakultet Osijek, koja je sa svojim fakultetom osvojila prvo mjesto na natjecanju u košarci.   Najuspješnijim učenicima i studentima dodijeljene su novčane nagrade u iznosima od 265 do 400 eura. Nagrade su im uručene pred publikom uoči koncerta.

Koncert je osječki HNK osmislio kao jednu od tri sezonske glazbene premijere. Za ovu priliku simfonijski su uobličili velike rock-hitove koji su obilježili cijeli niz generacija. Izvrsnim nastupom dokazali su da klasično i suvremeno idu ruku pod ruku kao ponajbolji plesni partneri, a ujedno su mladoj publici obznanili koliko je kazalište živo i koliko u njega valja ići.

>> VIDEO: Rijeka: Oko devet tisuća maškara sudjelovalo na tradicionalnom Riječkom karnevalu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije