Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODOBRIO USTAVNI SUD

Sirijski predsjednik Bashar al Assad dobio dvojicu izazivača na izborima

President Bashar al Assad Interviewed - Damascus
Foto: Yaghobzadeh Alfred/ABACA/PIXSELL
1/3
03.05.2021.
u 18:09

Očekuje se da će Assad, koji vlada Sirijom od 2000., osvojiti četvrti mandat

Sirijski predsjednik Bashar al Assad dobio je dvojicu izazivača na predsjedničkim izborima zakazanim za 26. svibnja.

Sirijski Ustavni sud odobrio je jučer tri kandidature za predsjednika, a uz Assadovu prihvaćene su kandidature Abdulaha Saluma Abdulaha i Ahmada Maraya. Maray živi u Damasku, jedan je od oporbenjaka koje Assad tolerira, dok je Abdulah prethodno bio ministar i zastupnik u parlamentu.

Ukupno je Ustavni sud zaprimio 51 prijavu za kandidata na predsjedničkim izborima. Ostali kandidati mogu podnijeti prigovor sudu unutar tri dana.

Očekuje se da će Assad, koji vlada Sirijom od 2000., osvojiti četvrti mandat. Njegov je otac Hafez bio na čelu zemlje od 1971. do 2000.

 

VIDEO Bijesni navijači Manchester Uniteda upali na Old Trafford

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije