Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mađarska:

Sirijac optužen za odrubljivanje glava u ime Islamske države

Ilustracija: Mađarska policija
Foto: Igor Kralj/Pixsell
03.09.2019.
u 12:49

Tužitelji koji traže doživotnu kaznu rekli su da je muškarac napravio "popis smrti" s osobama koje se nisu identificirale s ciljevima Islamske države

Mađarski tužitelji terete 27-godišnjeg Sirijca za terorizam i zločine protiv čovječnosti dok je bio pripadnik Islamske države 2015. 

Muškarac identificiran samo kao F. Hassan optužen je za odrubljivanje glava i pucanje u osobe koje se nisu htjele priključiti džihadističkom pokretu 2015. u sirijskoj regiji Homs, navode tužitelji. 

Muškarac je uhvaćen s krivotvorenim dokumentima na aerodromu u Budimpešti krajem prošle godine nakon provedene istrage na Malti te u Belgiji i Grčkoj uz pomoć Eurojusta, ureda Europske unije za pravosudnu suradnju. Njegov odvjetnik nije odmah bio dostupan za komentar. 

Tužitelji koji traže doživotnu kaznu rekli su da je muškarac napravio "popis smrti" s osobama koje se nisu identificirale s ciljevima Islamske države. S neimenovanim supočiniteljem odrubio je glavu imamu, a nakon toga s naoružanim napadačima ubio još najmanje 25 ljudi, uključujući žene i djecu. 

"U optužnici se navodi da je F. Hassan sudjelovao u egzekuciji najmanje dvoje ljudi i osobno upucao jednog civila", naveli su tužitelji. 

Komentara 10

Avatar Matteo1200
Matteo1200
13:01 03.09.2019.

Hehe, smeće je naletjelo na pravo mjesto, Mađarska (na žalost) nema smrtnu kaznu ali teško da će izbjeći doživotnu robiju, ljevičarskim i NWO odvjetnicima usprkos

Avatar Uikančina
Uikančina
15:15 03.09.2019.

Što mu je bilo da došao baš u Budimpeštu ? Mogao je otići u Švedsku pa bi u slučaju da ga proglase krivim dobio mjesec dana društveno korisnog rada te pravo na azil.

Avatar RuAF
RuAF
13:21 03.09.2019.

Inžinjer ili doktor?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije