Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ULTIMATUM DO 16 sati

Sindikati objavili u kojim županijama se štrajka u četvrtak i petak: I Zagreb na listi

Branimir Mihalinec
Foto: Patrik Maček/Pixsell
12.11.2019.
u 12:15

Ispravio je navode medija da se spremaju prosvjedi za sutra i u četvrtak, ističući da će biti aktivnosti, ali da nije riječ o prosvjedima

Zbog štrajka sutra neće biti nastave u Sisačko-moslavačkoj županiji, Zagrebačkoj i Brodsko-posavskoj, a danas su sindikati otkrili i planove za ostatak tjedna. U četvrtak tako neće biti nastave u Virovitičko-podravskoj i Koprivničko-križevačkoj, a u petak štrajkaju Bjelovarsko-bilogorska, Dubrovačko neretvanska županija i Grad Zagreb. Otkrili su i da pripremaju aktivnosti, ali da nije riječ o prosvjedima.

Na današnjoj konferenciji Branimir Mihalinec prozvao je ministra Aladrovića zbog lažnih izjava kojima se šalje poruka da Vlada poziva na pregovore, ali da to sindikati odbijaju. Istaknuo je da sindikatima nije stigao poziv za nastavak pregovora s Vladom, kao što je to ministar naveo, te zaključuje da danas neće biti očekivanog sastanka.

– Svi zaposleni i dalje podržavaju sindikate u štrajku – naglasio je Mihalinec. Sindikalna predstavnica Sanja Šprem otkrila je da je u današnjem štrajku sudjelovalo 97% škola.

Ispravio je navode medija da se za sutra i u četvrtak spremaju prosvjedi ističući da će biti aktivnosti, ali da nije riječ o prosvjedima.

Sutra će na Trgu sv. Marka održati tiskovnu konferenciju gdje će medijima iznijeti pismo sindikata upućeno Vladi koje sadržava njihove amandmane na zakon o reformi obrazovanja, a u četvrtak će dijeliti informativne letke. Vladi su postavili uvjet da do danas u 16 sati na njihov e-mail dostave svoju konačnu ponudu. Sutra će zatim provesti izjašnjavanje među svim zaposlenicima koji sudjeluju u štrajku u školama o tome je li ponuda Vlade dovoljna za prekid štrajka. Ako ne dobiju danas novu ponudu, na izjašnjavanje ide ponuda koju su zaprimili u utorak.

– Mi smatramo da štrajk 60 tisuća zaposlenih u školstvu ima jednaku snagu kao i prosvjed 60 tisuća ljudi na ulicama – zaključuje Mihalinec.

Osvrnuli su se i na premijerovu izjavu da pregovori idu svojim tijekom i da ostavljaju sindikatima dovoljno vremena da o svemu duboko razmisle. 

– Da, premijeru, jako duboko razmišljamo o ponudi, a što to znači – bolje da ne kažemo.

Ključne riječi

Komentara 53

Avatar Jeka
Jeka
12:35 12.11.2019.

Sindikalne vođe su posebna kasta.Zacementirani i nedodirljivi.

Avatar Bell940
Bell940
12:22 12.11.2019.

Ovo je prešlo mjeru otkaze podijeliti ne platiti štrajk pa neka plaćaju kredite i režije

VE
verica2
13:14 12.11.2019.

Bilo bi svima korisno da netko tko ima točne podatke kaže građanima u kojim se sve zemljama sati provedeni u štrajku plaćaju iz proračuna. Koliko ja znam, štrajkašima se naknade isplaćuju iz sindikalnih blagajni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije