Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Štrajk u školama

Preporod: Nastavljamo sa štrajkom, 88 posto učitelja odbilo ponudu

Željko Stipić
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/5
29.11.2019.
u 07:53

Sukladno rezultatima izjašnjavanja, članstvo Sindikata Preporod u petak 29. studenoga nastavlja sa štrajkom koji su organizirali školski sindikati, stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik Sindikata Željko Stipić

Sindikat Preporod jutros je objavio da je 88,03 posto ljudi koji su pristupili izjašnjavanju odbilo ponudu Vlade te da nastavljaju sa štrajkom.

"Na izjašnjavanju članstva Sindikata Preporod i nečlanova koji su sudjelovali u štrajku, provedenom u 383 osnovnoškolske i srednjoškolske ustanove u kojima djeluju podružnice Preporoda, 88,03% onih koji su pristupili izjašnjavanju odbilo je ponudu Vlade Republike Hrvatske. U osnovnoškolskim ustanovama 5793 ili 87,43%, a u srednjoškolskim ustanovama 2543 ili 89,38% odbili su ponudu Vlade. Sukladno rezultatima izjašnjavanja, članstvo Sindikata Preporod u petak 29. studenoga nastavlja sa štrajkom koji su organizirali školski sindikati", stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik Sindikata Željko Stipić.

Očekuju se rezultati drugih sindikata. Konferencija za medije Sindikata školskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske na temu štrajka u osnovnim i srednjim školama bit će održana danas u 11 sati. Na konferenciji će govoriti predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem i predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec.

Stipić je jutros u razgovoru za HRT rekao da će, ako ne bude pukotina u zajedništvu štrajkaša i ako se roditelji ne okrenu protiv njih, Vladi jedino preostati da ispuni zahtjev sindikata.

– Mi ćemo sigurno naš štrajk nastaviti – rekao je Stipić, dodajući da se ovaj spor može riješiti tako da Vlada prihvati njihov zahtjev te da će se sve više sužavati prostor za kompromis što štrajk bude dulje trajao.

Ključne riječi

Komentara 220

MI
mica1111
08:04 29.11.2019.

Zabranit štrajk i točka! I onako po zakonu sindikat ne može sa vladom pregovarati o koeficjentima.Ovo je prevršilo svaku mjeru.Molim referendum i za roditelje! Da vidimo što oni misle!

PA
Pajkoslava2
08:12 29.11.2019.

Dragi učitelji, jeste li svjesni da sami gazite po svom dostojanstvu o kojem toliko pričate? Srozali ste se na dno dna. Dostojanstvo se ne dobiva koeficijentom, već primjerom kako živiš svoj poziv i svoje zvanje! "Lijep" primjer dajete djeci.

RO
RogaBabaroga
08:22 29.11.2019.

a sad vec vi ucitelji malo previse serete! kaj vam je malo godisnjeg od 3 mjeseca i tko od vas ima mjesecni fond sati od barem 160 ODRADJENIH sati mjesecno! u ostalom tko ste vi u odnosu na ostatak svijete?!?!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije