Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požar u obiteljkoj kući

Sin se ugušio, otac zadobio teške opekline

požar
mladen mandić
28.02.2010.
u 15:54

Policijskim je očevidom utvrđeno kako je do požara došlo uslijed pada opuška na dvosjed, koji je najvjerojatnije pao preminulom Mariu, te je došlo do požara na drvenim konstrukcijama dvosjeda i do nagorijevanja laminatnih obloga zida i stropa u dnevnoj sobi.

U požaru koji je sinoć, u 23.30 sati izbio na kući obitelji Balja iz Bratovskog Vrha pokraj Kraljevca na Sutli, smrtno je stradao 27-godišni Mario Balja, dok je njegov otac Stjepan Balja zadobio teške opekline.

Policijskim je očevidom utvrđeno kako je do požara došlo uslijed pada opuška na dvosjed, koji je najvjerojatnije pao preminulom Mariu, te je došlo do požara na drvenim konstrukcijama dvosjeda i do nagorijevanja laminatnih obloga zida i stropa u dnevnoj sobi.

Otac Stjepan je zadobio opekline prilikom pokušaja izvlačenja sina iz prostrije koja je gorjela. Jedan od profesionalnih vatrogasaca koji su bili na intervenciji Mario Lončar rekao nam je kako su na interveniiju došli 15 -ak minuta nakon dojave, no 26-godišnjem Mariu nažalost nisu mogli pomoći.

- Kad smo kolega vatrogasac Branko Ilić i ja došli na požarište navukli smo na sebe izolacione aparate i odmah ušli u plamteću buktinju. Otac Stjepan rekao nam je kako je u jednoj od soba ostao i njegov sin. Na krevetu sam ugledao Maria koji je još uvijek davao znakove života i odmah sam ga iznio van iz kuće i postavio u bučni položaj do dolaska hitne pomoći. Nažalost dim i vatra su napravili svoje i nije mu bilo spasa. Nakon što je prevezen u bolnicu na Bračak, ubrzo je i preminiuo - rekao nam je profesionalni vatrogasac Mario Lončar.

Nakon što je izbio požar, otac Stjepan pokušao je ući u prostoriju u kojoj je izbio požar, no kad je otvorio vrata od hodnika kisik koji je ušao dodatno je razbuktao požar, tako da nije mogao pomoći sinu, već je sa svojom nevjenčanom suprugom Danicom iskočio kroz prozor. Susjedi obitelji Balja rekli su nam kako su Stjepan, Mario i Danica nakon što je u jednom trenutku nestala struje otišli spavati nešto poslije 21 sat.. No, u jednom trenutku Mario se vjerojatno vratio u dnevnu sobu i zapalio cigaretu, vratio se u svoju spavaću sobu na spavanje, ali je ostavio opušak u dnevnoj sobi. No, iskra koja je ostala na dvosjedu zapalila je prvo namještaj i inventar, a potom i sobna vrata, a Mario se vjerojatno ugušio od udisaja dima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije