Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUMNJIČE GA ZA TEŠKO UBOJSTVO

Sin koji je majci zapalio kosu, te je ostavio u kadi da umre, bio je neubrojiv

očevid
Davor Javorovic/PIXSELL/Ilustracija
07.10.2021.
u 08:42

Sumnjiči ga se i da majci nije htio pomoći iako je vidio da joj je potrebna pomoć nakon čega je zaspao do jutra te je tek u jutarnjim satima pozvao hitnu pomoć

Sin (39) koji je u Splitu ubio pa zapalio majku, učinio je to u neubrojivom stanju. Proizlazi to iz rezultata provedenog očevida, nakon kojeg je uhićen, ispitan na policiji i tužiteljstvu te je osumnjičen za  teško ubojstvo.

Završio je u istražnim zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja djela, no s obzirom na to da je već u ovoj fazi postupka zaključeno da je 39-godišnjak bio neubrojiv, kada istraga bude okončana, vjerojatno će mu se suditi po Zakonu o osobama s duševnim smetnjama. A to onda znači da će mu u skladu s tim biti izrečena i presuda, odnosno da će po okončanju postupka biti određeno da ga se smjesti u psihijatrijsku ustanovu.

Po onom što je utvrđeno očevidom, sumnja se da je 39-godišnjak u noći na 4. listopada  od 1,30 do 8,00 sati u stanu u Splitu, u stanju u kojem nije bio u mogućnosti shvatiti značajke svojih postupaka i upravljati njima, ubio svoju 60-godišnju majku, koju je i ranije zlostavljao. Sumnjiči ga se i da majci nije htio pomoći iako je vidio da joj je potrebna pomoć nakon čega je zaspao do jutra te je tek u jutarnjim satima pozvao hitnu pomoć. Prema pisanju Slobode Dalmacije, sukob  između majke i sina izbio je jer mu je uzela zadnju cigaretu, a on zbog toga pobjesnio. Ona je otišla u WC zapaliti cigaretu i stajala je u kadi kada je on ušao u WC. Zapalio joj je kosu i gurnuo je u kadu, u koju je ona pala. On je potom pustio vodu te ju je ostavio. Popio je tablete i otišao spavati, a  sutra ujutro je pozvao Hitnu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije