Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
intervju

Šimonović: Prvu godinu mandata pamtit ću po Arapskom proljeću

\'04.05.2010., Zagreb - Ivan Simonovic, ministar pravosudja RH. Photo: Zarko Basic/PIXSELL\'
Žarko Bašić/PIXSELL
25.03.2012.
u 10:56

Ivan Šimonović kaže da hrvatska misija pri UN - u predano radi na posjetu glavnog tajnika Hrvatskoj te da je on uvjeren kako će se taj posjet uskoro dogoditi.

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon uskoro bi mogao posjetiti Hrvatsku, najavio je, među ostalim, Ivan Šimonović u intervjuu danom Media servisu povodom dvogodišnjice obavljanja dužnosti pomoćnika glavnog tajnika UN-a za ljudska prava.

Sažimajući iskustva s East Rivera, Šimonović je progovorio i o svom šefu, ''velikom radoholičaru'' Ban Ki-moonu. Pojasnio je da hrvatska misija pri UN - u predano radi na posjetu glavnog tajnika Hrvatskoj te da je on uvjeren kako će se taj posjet uskoro dogoditi.

Bivši ministar pravosuđa dotaknuo se i iskustava sa arpskim proljećem te ocijenio prve poteze UN-ovog posebnog izaslanika za Siriju Kofija Annana.

- Mislim da se zasada drži dobro, osigurao je makar komunikaciju s jednom i drugom stranom. Nije loše da nije iz regije jer svi oni koji dolaze iz regije imaju neku interesnu agendu vezanu za situaciju u Siriji - pojasnio je Šimonović te dodao kako postoji velika zabrinutost u pogledu situacije u toj zemlji.

Prvu godinu mandata upamtit će po Arapskom proljeću jer događaje u arapskom svijetu smatra početkom najvećeg procesa demokratizacije od pada Berlinskog zida. U sjećanje mu se posebno urezala parola koju je nosio jedan od prosvjednika i koja kaže: ''Ja sam čovjek''.

Komentara 17

FA
Fantom47
11:27 25.03.2012.

Tko je Šimonović? Prodaje pamet, a do jučer je kao služio Hrvatskoj?

TO
Toni50
11:48 25.03.2012.

Šimonović: Prvu godinu mandata pamtit ću po Arapskom proljeću, umorstvu kolcem u stražnjicu i sve do uha ( zabranom leta ) predsjedniku Libije i umorstvima njegove dijece i unučadi ! te tobož velikoj sreči narodima nakon uspijele revolucije ... kojaja kako znamo nije uspijela Srbima u Hrvatskoj ... A i Ameri su bili na strani kontrarevolucije ili revolucije ?

GS
globalpress=SS
13:10 25.03.2012.

Valjda će netko na UN plaću ko i Šimonović, ali ovaj ut ne za generale nego za Inine platforme u Siriji :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije