Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Šimonović

"Silovana me 15-godišnja Sima preklinjala da je izbavim iz pakla"

šimonović
Arhiva VL
25.03.2011.
u 22:35

Šimonović je posjetio najstarije sklonište u Afganistanu i razgovarao sa ženama koje su pod njegovom zaštitom

“Sima je 15-godišnjakinja, ali izgleda mlađe. Susreo sam je u Kabulu, u ženskom dijelu zatvora Badam Bagh. Govorila je jako malo, ali njene su oči bile pune tuge. Od odvjetnika doznajem da je najvjerojatnije silovana. Pitam koji je njen grijeh, zašto je u zatvoru? Kažu mi da odslužuje kaznu jer je pobjegla od zlostavljanja koje je proživljavala u obitelji.

Gotovo polovica žena u afganistanskim zatvorima tamo je zbog istog “zločina” koji je počinila i Sima. Neke su u zatvorima s malom djecom. Najmlađa pritvorenica nije starija od dvanaest godina. Nakon vremena provedenog u zatvoru, njihove ih obitelji i zajednica rijetko ponovno prihvaćaju.”

Tim je riječima dr. Ivan Šimonović, pomoćnik glavnog tajnika UN-a Ban Ki-moona za ljudska prava, opisao šokantne dojmove iz prvoga službenog posjeta Afganistanu početkom ožujka.

 *Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od subote

Ključne riječi

Komentara 84

RI
Riznica
00:47 26.03.2011.

25.03.2011. u 22:43h Ljupče Dragoljupče je napisao/la: ko je silivao,ameri,talibani,sarkozi,obama,muz........koji je ovo kujac od clanka. ---------------------------------------------------- Slazem se, sta je ovde internet novinarcic htjeo da nam kaze ??? Najbolje da Ischmidt pitamo, on je izgleda sve razumio.....

OR
orisis
18:08 26.03.2011.

paa znam da je uvjek zhenina greshka ako je doshla u situaciju da bude silovana.....To znachi da se ne smije krenuti iz kuche bez pratnje brata ,oca ili muzha a oni joj nikad ne budu dali da se \"neskromno ilii presmjelo \"obuche

OB
-obrisani-
00:02 26.03.2011.

PA to je zato što musllimani na istoku jako dobro paze na žene da bi se ove bilo kako dale samo da odu otamo, ali samo zato što ne shvaćaju kako im je dobro,kako nam dežurni islamofili drže predavanja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije