Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Šibenska Carinarnica zakinula državu za 229 tisuća kuna

novac
11.02.2010.
u 14:04

Semira Škugor (51) iskoristila je svoj položaj kao odgovorna osoba u Ministarstvu financija te je šibenskoj tvrtki Omega Nova omogućila stjecanje 229 tisuća kuna protupravne imovinske koristi.

ŠIBENIK -  Zbog zlouporabe položaja i ovlasti šibenska policija kazneno je prijavila Semiru Škugor (51), pročelnicu Carinarnice Šibenik.

Ona je iskoristila svoj položaj kao odgovorna osoba u Ministarstvu financija te je od 27. rujna 2007. do 4. prosinca 2007. šibenskoj tvrtki Omega Nova omogućila stjecanje 229 tisuća kuna protupravne imovinske koristi.

Naime, pročelnica je Omegi Novoj, tvrtki koja je uvozila sanitarije, keramičke pločice i vodokotliće, zaustavila naplatu dugovanja od oko 152 tisuće kuna na osnovu dva bankovna jamstva te je potom istoj tvrtki omogućila novo maksimalno zaduživanje od još 150 tisuća kuna.

Početkom 2008. godine, kada se neplaćeni Omegin dug za carinu popeo na oko 300 tisuća kuna, policiji je stigla anonimna prijava.

Budući da je račun tvrtke Omega Nova u blokadi, a imovina je pod hipotekom banke, država je uspjela naplatiti samo 75 tisuća kuna, odnosno uspjela je aktivirati samo jedno bankovno jamstvo.

Zanimljivo je da je Omega Nova imala neocarinjene robe u vrijednosti 60 tisuća eura u carinskom skladištu, ali je ta roba, navodno po nalogu Carinarnice Šibenik, premještena u drugo carinsko skladište, pa je tako propuštena prilika da se tom robom podmiri barem dio duga.

Komentara 2

OB
-obrisani-
14:19 11.02.2010.

Hehe, kako ih je Viki za.ebao! Dok je Viki držao diskoteke po Jahorini, Semira je žicala za kavu. Naprijed doktore!

RA
rasputin
08:03 12.02.2010.

odmah im oduzet imovinu i prodat a semiru na bascarsiju ponovo u staru skolu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije