Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
(Ne)pravda

Šibeniku mrvice, a Kirinu 400.000 kvadrata bivše vojarne

dr. ante zupanovic, gradonacelnik sibenika
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
21.02.2011.
u 14:19

Ulagači u Šibenik iz Kraljevine Norveške ''neugodno su iznenađeni'', a građani Virovitice sjećaju se da su im istu vojarnu darovali i prije četiri godine (?!)

ŠIBENIK - Hrvatska je vlada Šibeniku prije desetak dana na korištenje dodijelila 8548 kvadrata, djelić napuštene prostrane vojarne Bribirskih knezova, a gradu Virovitici zauvijek su ustupili prostor bivše vojarne koja se prostire na čak 400 tisuća četvornih metara – i to po drugi put. Na to upozorava čitatelj iz Šibenika, inače umirovljeni časnik HV-a koji je je zamolio da mu ne objavljujemo ime, a kojega je naljutio jedan od primjera u kojima je vidljivo da državne vlasti i te kako prave razlike u odnosu prema jedinicama lokalne samouprave. Prema njemu, u ovom je slučaju razvidno da je predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor prije mjesec dana dodijelila vojarne virovitičkom gradonačelniku Ivicu Kirinu, inače stranačkom kolegi i bivšem ministru unutarnjih poslova, dok su Šibeniku u sličnom slučaju dodijeljene tek ''mrvice''. Kako doznajemo od gradonačelnika Šibenika dr. Ante Županovića, isto je zasmetalo i njemu, a posebice ulagačima iz Norveške koji su nositelji projekta iNavis za koji je spomenuti prostor ustupljen na 20 godina.

Županović: Možemo se samo kiselo nasmijati

– Ne treba se posebno isticati da su naši partneri iz Kraljevine Norveške bili vrlo neugodno iznenađeni kada su čuli za ovakvu odluku, jer ne događa se baš svaki dan da netko dolazi u Hrvatsku i želi uložiti veliki novac i zaposliti ljude, dok se na drugom mjestu dodjeljuje daleko veći prostor za koji neće biti sličnih investicija. Možemo se samo kiselo nasmijati na izjave gospođe Kosor o tome kako se u ovim slučajevima neće praviti razlike između lokalnih samouprava – ne krije razočarenje dr. Županović.

Inače, podsjeća se i kako je hrvatsko-norveški pomorsko-inovacijski centar u Šibeniku iNavis zapravo projekt bivših gradskih vlasti te kako je prve ugovore potpisivala ondašnja gradonačelnica Nedjeljka Klarić (HDZ).

– Mi smo taj projekt naslijedili, ali smo ga nastojali razvijati dalje. Gledajte, zna se da sam ja na ovo mjesto došao kao nestranačka osoba, da je za mene najvažnija bolja budućnost Šibenika i građana, ali što reći nakon ovakvih poteza Vlade – kaže Županović koji je šokiran i jer nije bio pozvan na prošlotjedno potpisivanje ugovora o proširenju luke na gatu Vrulje.

Ni traga od obećanih dvorana, bazena...

Inače, prije mjesec dana je premijerka Kosor potpisala s virovitičkim gradonačelnikom Kirinom ugovor o darovanju bivše vojarne Virovitica kako bi se tamo izgradilo veleučilišni kampus, katoličku gimnaziju, osnovnu školu sa sportskom dvoranom i termalno-rekreacijski centar. Tada je premijerka podsjetila da Vlada nastoji ravnomjerno pomoći svim jedinicama lokalne samouprave bez obzira na političku pripadnost lokalnih administracija. No, bez obzira na to što se u praksi pokazalo suprotno, među Virovitičanima je taj čin izazvao tek čuđenje ili pak podsmjeh, jer mnogi pamte kako se gotovo isti događaj zbio i u listopadu 2007. godine.

Naime, tada je ministar Berislav Rončević zajedno s Vladimirom Šeksom i kolegom ministrom Kirinom (sadašnjim virovitičkim gradonačelnikom) i brojnim uzvanicima svečano predao ključeve vojarne ondašnjem gradonačelniku Zvonku Kožnjaku. A od bazena, dvorana i drugoga obećanoga još ni traga.

Komentara 3

SO
soso
08:37 22.02.2011.

ma jaca nema pojma izgubila je kompas ako ga je ikada i imala i tesko da ce ga naci jer se tkvim slamom od nemoralnih ljudi da je to neviđeno

PO
podravec
08:56 22.02.2011.

i Sany je otvarao radove ne Pelješkom mosto dva puta, naravno pred izbore.

VO
Vorosmart
10:43 22.02.2011.

To su ti isti koji se sprdaju na račun komunista...Neću elaborirati,ali su ih u puno toga (lošeg) nadmašili... Inače,novinar je trebao naglasiti da nestranačkog gradonačelnika podržava SDP.U tom grmu leži zec...Šibenik smo izgubili,drž\'mo se Virovitice...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije