Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Računalna prevara

Shvatio da mu s bankovnog računa nestaje novac pa se obratio policiji

Računalo prevara
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
19.03.2020.
u 10:33

Novac do kojeg je došao na prevaru uplaćivao si je na svoj račun otvoren u kladionici.

- Na mom bankovnom računu nedostaje novac, a meni nije jasno zbog čega - riječi su kojima se jedan zbunjeni 56-godišnjak vjerojatno obratio policiji kada je shvatio da mu na bankovnom računu nešto ne štima. Policajcima iz Jastrebarskog, nije trebalo dugo da shvate o čemu se radi te su uskoro došli do 21- godišnjaka koji se sumnjiči za računalnu prevaru.

Ustanovljeno je da je  21-godišnjak tijekom lipnja 2019. neovlašteno pribavio podatke iz bankovne kartice 56-godišnjaka, što je potom iskoristio da bi od  28. do 31. kolovoza 2019.  bez znanja 56-godišnjaka u 20 navrata s njegovog računa na svoj isplatio ukupno 1510 kuna. Novac je uplaćivao na svoj račun otvoren u kladionici, a zbog neovlaštenog korištenja tuđih osobnih podataka trgovačko društvo koje vodi poslovanje kladionice oštetio je za 5800 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije