Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upozorenje roditeljima

Shrvana majka: Zbog videoigre ubio mi se 13-godišnji sin

Getty Images
05.10.2018.
u 13:00

- Našli smo ga obješenog u svojoj sobi. Na takav način je suicid napravio i jedan od glavnih likova u igri, onaj koji se dugo borio s depresijom. Naš je sin otišao bez riječi, impulsa, znaka

Šokantna ispovijest majke koja tvrdi kako joj je videoigra po imenu Doki Doki Literature Club ubila dijete upozorenje je svim roditeljima da pripaze i kontroliraju internetske sadržaje s kojima im se djeca služe.

"Našli smo ga obješenog u svojoj sobi. Na takav način je suicid napravio i jedan od glavnih likova u igri, onaj koji se dugo borio s depresijom. Naš je sin otišao bez riječi, impulsa, znaka." prepričava svoju bolnu priču majka.

Riječ je o računalnoj psihološkoj horor igri koja s vremenom postane zastrašujuća, mijenja psihu, vodi u depresiju, samoozljeđivanju, a naposljetku vodi u smrt. Brojni sumnjaju kako je upravo igrica kriva za suicidalno ponašanje djece te otvoreno tvrde kako im je igrica ubila dijete, kao i Darren Walmsley iz Radcliffea, otac preminulog 15-godišnjaka koji se također ubio nakon nekoliko mjeseci igranja te igrice , a sada i Hrvatska ima svoj prvi zabilježeni slučaj.

Majka je rekla kako igra u početku uopće nije takva kakva postaje na kraju te da sin nikada nije igrao igricu iza njenih znala, dapače sve je znala, a u početku je čak i sudjelovala u igrici prateći sinove aktivnosti. Bila joj je zanimljiva, optimistična, no onda se sve promijenilo, prenosi Slobodna Dalmacija.

"Ne znam kada je igra prerasla u nešto drugo. Ali sam primijetila da je moj sin postao depresivniji. U jednom je trenutku kazao kako je igra postala čudna, nekako zastrašujuća. Počeo se mijenjati, slabio mu je interes za školu, imao je problema sa spavanjem. Ali nisam primjećivala znakove koji bi mogli ukazati na potencijalnu tragediju" objašnjava majka.

Spoemnuta igra lako se skida, naravno besplatna je i ne traži roditeljski pristanak, a lani je svijetom kružila još jedna ruska opasna igrica Plavi kit koja je navodno uzrokovala više od 100 tinejdžerskih smrti.

Navodno likovi u igrici sugeriraju određene stvari i modele ponašanja, no igrač odlučuje što će napraviti. Najtragičnije je to što virtualni svijet u kratkom roku pretvori u realni.

>> Pogledajte video i igrici Transformers

Ključne riječi

Komentara 6

AR
Armagedon
13:56 05.10.2018.

Roditelji nadzirite svoju djecu, kompjutor i internet su vrata pakla i raja, ovisno tko ih i za što koristi, a djeca su povodljiva , a bolesnika na internetu je puno i previše...... pazit što djeca gledaju i s kime se druže...... nema tko to učiniti ako vi ne pazite.... zlo se učas dogodi.... vi pazite da ne padnu kroz prozor, da se ne porežu, opeku i slično , a ostavljate ih satima ispred najopasnijeg izvora koji im je u sobi ....!

OB
Oblivion
15:34 05.10.2018.

Nek se klinci radije drže COD-a i BF-a

KE
kerbi
15:08 05.10.2018.

PA jel nikom nije palo napamet bar kad je mali rekao da igra čudna da sjedne za komp i vidi o čem se radi i zabrane mu to čudo. Dajte ljudi shvatite da se sadržaji koja djeca gledaju na netu moraju kontrolirati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije