Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
(ras)pad koalicije

Šest članova HSLS-a najavilo izlazak iz stranke

liberali virovitičko-podravske
Dragutin Šantoši
16.07.2010.
u 08:28

Ostajemo kod svih preuzetih obveza, kaže predsjednik Zvonimir Koić

SLATINA – Nakon što je Josip Đakić, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a, obznanio odluku stranke da zbog povlačenja HSLS-ovaca iz Vlade RH raskida predizborni sporazum s HSLS-om na području Virovitičko-podravske županije, pri čemu je zatražio neopozive ostavke svih HSLS-ovaca na lokalnim funkcijama, u četvrtak je Županijsko vijeće HSLS-a na sjednici u Slatini razmatralo nastalu političku situaciju.

– Ostajemo kod svih svojih preuzetih i potpisanih obveza i sporazuma s koalicijskim partnerom te ćemo, na temelju njih, nastaviti raditi na započetim projektima i poticati nove, a sve s ciljem otvaranja novih radnih mjesta i boljitka stanovnika ovog područja. Pozivamo i ostale stranke kojima je interes gospodarski oporavak prostora županije na suradnju. I dalje ćemo, osnivanjem novih ogranaka, jačati liberalnu političku opciju na području Virovitičko-podravske županije –- izjavio je telefonom Zvonimir Koić, predsjednik ŽV-a HSLS-a.

Liberali su u raspravi naglasili da su s koalicijskim partnerom HDZ-om zajedno izborili izborni rezultat u kojemu u Županijskoj skupštini imaju četiri vijećnika te da razlaz političkih partnera na državnoj razini ne bi trebao imati značajniji utjecaj na suradnju na lokalnoj razini, koja je do sada bila uspješna. Prema neslužbenim izvorima mogući izlazak iz HSLS-a do sada su najavili: Vanda Kovačević Gelenčir, direktorica podružnice Croatia osiguranja u Virovitici, Slavko Lančić i Alen Ojurović iz Virovitice te još troje članova iz pitomačkog ogranka HSLS-a.

 

Ključne riječi

Komentara 1

KA
Kakma
18:49 17.07.2010.

Budisina strancica se raspada,on ju je dobrano naceo a Kosor zavrsio.Dovidjenja HSLS strancico,odlazis u proslost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije