Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brammertz zadovoljan presudom

Ustanovljena istina zauvijek će stajati nasuprot pokušajima negiranja patnje tisuće žrtava u zločinima

Serge Brammertz
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
24.03.2016.
u 17:20

Zadovoljni smo time što je Raspravno vijeće prihvatilo naše opsežne dokaze i izvan svake razumne sumnje utvrdilo odgovornost Radovana Karadžića za zločine. Ti zločini počinjeni su u brojnim općinama u BiH i uključuju opsadu Sarajeva i genocid u Srebrenici- priopćio je ured haškog tužitelja

Glavni haški tužitelj Serge Brammertz izrazio je zadovoljstvo time što je Radovan Karadžić proglašen krivim za genocid, zločine protiv čovječnosti i ratne zločine u Bosni i Hercegovini i osuđen na 40 godina zatvora.

Bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić proglašen je u četvrtak pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju u Haagu krivim za genocid u Srebrenici i druge ratne zločine u Bosni i Hercegovini i osuđen na kaznu od 40 godina zatvora. 

-Zadovoljni smo time što je Raspravno vijeće prihvatilo naše opsežne dokaze i izvan svake razumne sumnje utvrdilo odgovornost Radovana Karadžića za zločine. Ti zločini počinjeni su u brojnim općinama u BiH i uključuju opsadu Sarajeva i genocid u Srebrenici- priopćio je ured haškog tužitelja.

-Godine 1993. svijet je odlučio da žrtve u bivšoj Jugoslaviji zaslužuju pravdu. Te su žrtve nama ukazale povjerenje da je provedemo. Danas, s ovom presudom, to je povjerenje ispunjeno. Pravda je zadovoljena- naglasio je Brammertz.

Istina ustanovljena ovom presudom zauvijek će stajati nasuprot brojnim pokušajima negiranja patnje tisuća žrtava u zločinima počinjenim u bivšoj Jugoslaviji, ističu u haškom tužiteljstvu.

>>Radovan Karadžić dobio 40 godina zatvora. Kriv za 10 od 11 točaka, kriv i za genocid u Srebrenici

>>Karamarko: Presuda neće oživiti mrtve, ali je opomena svima koji se još uvijek zanose idejama o stvaranju velike Srbije

Komentara 5

GO
Gomila
17:58 24.03.2016.

Sramota da je ubio jednog zidova dobio bi 100 godina

Avatar herbe
herbe
19:28 24.03.2016.

Interesatno da da proterivanje i Ubijanje Srba iz Hrvatske nije zločin. Ubijanje Srba u Bosni nije zločin . Naser Orlić nije zločinac za CIA sud i ako je kriv za smrt 3300 Srba u Bratuncu i olkolinia u Bratuncu i olkolini

Avatar herbe
herbe
19:35 24.03.2016.

Brammertz .. pošto ste rasturili Jugoslaviju i osudili Srbe da su krivi na radu je Rusija zar ne . Sada ćete da njima sudite z6a zločine u Siriji i to podspešuju terorizan u Evropi. Tipičan primer kako članice trileteralne komisijelanice trileteralne komisije rešile da se obračunaju sa Pravpslavnim Srbima . Sada je na redu Pravoslavna Rusija . Ali očito treba da znate da svakog čeka zadna Božja reč ... Albanac Alem Kurti čovek koji je lomio krst na srpskom manastiru na Kosovu tokom nasilja i pogroma 2004. godine preminuo je u teškim mukama usled borbe sa opakim kancerom koji mu je uništio jetru i pluća, prenose albanski mediji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije