Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brammertz zadovoljan presudom
Povratak na članak

Ustanovljena istina zauvijek će stajati nasuprot pokušajima negiranja patnje tisuće žrtava u zločinima

Zadovoljni smo time što je Raspravno vijeće prihvatilo naše opsežne dokaze i izvan svake razumne sumnje utvrdilo odgovornost Radovana Karadžića za zločine. Ti zločini počinjeni su u brojnim općinama u BiH i uključuju opsadu Sarajeva i genocid u Srebrenici- priopćio je ured haškog tužitelja

Komentari 5

GO
Gomila
17:58 24.03.2016.

Sramota da je ubio jednog zidova dobio bi 100 godina

VL
Avatar herbe
herbe
19:28 24.03.2016.

Interesatno da da proterivanje i Ubijanje Srba iz Hrvatske nije zločin. Ubijanje Srba u Bosni nije zločin . Naser Orlić nije zločinac za CIA sud i ako je kriv za smrt 3300 Srba u Bratuncu i olkolinia u Bratuncu i olkolini

VL
Avatar herbe
herbe
19:35 24.03.2016.

Brammertz .. pošto ste rasturili Jugoslaviju i osudili Srbe da su krivi na radu je Rusija zar ne . Sada ćete da njima sudite z6a zločine u Siriji i to podspešuju terorizan u Evropi. Tipičan primer kako članice trileteralne komisijelanice trileteralne komisije rešile da se obračunaju sa Pravpslavnim Srbima . Sada je na redu Pravoslavna Rusija . Ali očito treba da znate da svakog čeka zadna Božja reč ... Albanac Alem Kurti čovek koji je lomio krst na srpskom manastiru na Kosovu tokom nasilja i pogroma 2004. godine preminuo je u teškim mukama usled borbe sa opakim kancerom koji mu je uništio jetru i pluća, prenose albanski mediji.

VL
Avatar herbe
herbe
19:41 24.03.2016.

Brammertz . ovi će ti doći lično da ti zahvale na istini koju vi propagirate...................................... „Trovaćemo vas, dizaćemo vas u vazduh i ovde i na Sandžaku. Molim Alaha, da Huseina ef. Kavazovića i njegove sledbenike zakoljem nasred Baščaršije“, deo jeije“, deo je užasavajuće pretnje koju je na Jutjubu, nedavno objavio Amir Selimović, pripadnik Islamske države poreklom iz BiH, prenosi Jutarnji.hr. Selimović je do pre godinu dana živeo nedaleko od Tuzle, a u Siriju je otišao sa suprugom i detetom. “Ja sam dete iz pakla doveo u blagostanje, gde vlada šerijat. Crknite od muke, mi znamo da će šerijat vladati celim svetom“, poručio je Seimović za medije u BiH. Amir Selimović je jedan od desetak građana BiH koji su u poslednjih nekoliko godina postali radikalni islamisti. Kao i Selimović većina njih je napustila BiH i pristupila Islamskoj državi. U proteklih pet godina, koliko traje rat u Siriji, neki od ovih građana BiH povremeno su objavljivali preteće poruke predstavnicima Islamske zajednice u BiH, vlasima i medijima. Većina pripadnika ID preteće poruke šalje skrivena iza nadimaka odnosno ratnih imena. Krajem prošle godine Islamska zajednica u BiH pokrenula je sveobuhvatnu akciju ukidanja ovih ilegalnih religijskih zajednica koje predstavljaju i bazu za regrutovanje radikalnih islamista i njihovo upućivanje na ratišta u Siriji i Iraku. Njihov tačan broj nije poznat ali radi se o nekoliko desetina. Uglavnom su smešteni u ruralnim sredinama ili privatnim objektima. Jedna zajednica delovala je i u sarajevskom prigradskom naselju Zaklopača, u neposrednoj blizini aerodroma. Zajednicu su vodili Sead Redžematović, koji je proteran iz BiH, kao i Almer Salihović, koji je među prvim dobrovoljcima krenuo put Sirije i Mevlid Jašarević koji je nekoliko sati kasnije u Sarajevu pucao na zgradu Ambasade SAD i ranio policajca koji je radio kao obezbeđenje. Mnogim pojedincima vehabizam je bio pokriće za kriminal. Pretnje pripadnika ID su postale intenzivnije kada je Parlament BiH usvojio zakon kojim je pridruživanje bilo kojoj paravojnoj ili parapolicijskoj jedinici kažnjivo delo odnosno kada je Islamska zajednica u BiH pokrenula kampanju zatvaranja paradžemata. Islamska zajednica saopštila je da se značajan deo tih nelegalno organizovanih zajednica integrisao u Islamsku zajednicu BiH, ali deo to i dalje odbija.

VL
Avatar herbe
herbe
19:42 24.03.2016.

Ekspert za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević tvrdi da je u Sarajevu centar terorista „spavača“, a ne u Briselu i da mogu izvršiti napad u bilo kom delu Evrope. „Svi najvažniji oficiri Islamske države, Al kaide, Muslimanskog bratstva nalaze se se u Sarajevu. Najveći potencijal radikalnih islamista, vojno obučenih i sa određenim ratnim iskustvom nalazi se u ovom gradu“, rekao je Galijašević Srni. On je istakao da u Evropi ne postoji organizovanija teroristička mreža i slabija bezbednosna politika od sarajevske. „Brisel je danas napadnut kao simbol najveće svetske moći, odnosno kao sedište NATO i institucija EU. Izvršena je složena teroristička operacija na više mesta sa specijalnim eksplozivima“, kaže Galijašević. On je naveo da prvi put teroristički napad nije izvršen petkom posle kolektivne molitve u određenim džamijama. „Nažalost, terorista ‘spavača’ ima i u Parizu i drugim gradovima i zemljama gde žive muslimani. Međutim, oni nisu pod direktnom zaštitom institucija vlasti kao u BiH“, rekao je Galijašević. Pojedini mediji preneli su da je centar terorista „spavača“ u Briselu i da čekaju trenutak kada će da napadnu. Prema poslednjim informacijama, u današnjim napadima na aerodrom i stanicu metroa u Briselu poginule su 34 osobe, a ranjeno je 130. Belgijski mediji navode da je 20 ljudi poginulo od detonacije u metrou, a 14 u dve eksplozije na aerodromu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.