Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ ORMARA

Senator koji je glasao protiv gay prava priznao da je gay

gay senator
cssrc.us
09.03.2010.
u 13:33

Republikanac Roy Ashburn iz Bakersfielda kaže da nije glasao po svojoj savjesti, nego po opredjeljenjima svojih birača koje mu je dužnost zastupati.

Kalifornijski državni senator Roy Ashburn, čije je spolno opredjeljenje bilo "javna tajna" u Sacramentu i okolici, u ponedjeljak je u radijskom intervjuu i javno potvrdio da je homoseksualac. Ashburn je glasao protiv mjera za smanjenje diskrimnacije i protiv kalifornijskog priznavanja homoseksualnih brakova sklopljenih u drugim saveznim državama u kojima to zakon omogućuje.

- Moje glasovanje odražava želje ljudi u mojoj izbornoj bazi. Stoga sam, kad su te pojedine mjere dolazile pred skupštinu, glasao "ne" jer se u tim mjerama radilo o priznavanju prava ili dodjeljivanju identiteta homoseksualcima – objasnio je.

Njegovo priznanje posljedica je skandala koji mu je već narušio karijeru – uhvaćen je u vožnji u pijanom stanju, a stvari su se počele rasplitati kad je otkriveno da se u toj vožnji vraćao iz gay kluba.

Razvedeni otac četvoro djece, Ashburn je u kalifornijskom parlamentu zastupao konzervativnu oblast Bakersfield, ali je podršku konzervativaca izgubio kad je glasao za povećanje poreza, što je za republikance nezamislivo. Oni kažu da je već bio u političkom lijesu zbog takva glasovanja, a priznanjem da je homoseksualac samo je u lijes još i zabio čavle.

Ashburn, kojem ističe drugi mandat u skupštini Kalifornije te se više ne može kandidirati, razmatrao je mogućnost da se kandidira za savezni Kongres, ali je sad od toga odustao.

Svi izabrani otvoreno homoseksualni političari u SAD su demokrati; postoji organizacija homoseksualnih konzervativaca, Log Cabin Republicans, ali neki "desni gay" tek treba biti izabran na službenu dužnost. Možda će se to dogoditi u Massachussetsu, gdje je republikanski kandidat za doguvernera Richard Tisei priznao otvoreno da je gay. Neki istaknuti političari desnice, poput bivšeg podpredsjednika Dicka Cheneya (čija je mlađa kćer lezbijka), zalagali su za legalizaciju istospolnih brakova.

Komentara 1

OB
-obrisani-
13:50 09.03.2010.

jošjedan soin kojim se koji razmišljaju tradicionalno i konzervativno želi diskreditirati i prikazati kao izgubljene i nesigurne u svoju seksualnost tj homofobima jer po definiciji(skrojenoj od strane pedera) homofob je onaj koji ne podnosi bolesnike zbog toga što je zapravoo on latentni homoseksualac,takva konstrukcija je smiješna jer je su toj logici svi pederi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije