Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
17 14°C
 • zivko32:

  Oko izbora uvijek iste teme! Mnogi rade nedjeljo. Kafić može trgovina ne! Zašto? Ja neću ići u kafić hoću u trgovini, tamo je jeftinije. Plati pošteno i nema problema! Mnogi su zatvorili i drugih dana u tjednu! Kako zbog toga ... prikaži još! nikog ne bili glava!? Crkva. Ona prva radi nedjeljom. Šalim se, dakako. Nitko i ništa ne bi da nije od koristi! Kao medicinska sestra može i mora a trgovac ne jer ima obitelj i ide u crkvu! Oni u bolnicama nemaju obitelj i ne idu u crkvu!? Samo kažem inače možete sve zatvoriti i ništa nam ne treba, snaći ćemo se! A da ne plaćamo porez nedjeljom? Na benzinskim pumpama je sve skuplje! Zašto? To može?

 • admzaq:

  Aj što se palite ? Zar stvarno pamtite kao zlatne ribice - 5 minuta ?!?!?! Kada god idu izbori ide priča oko zabrane rada nedjeljom. Nema od toga ništa. Plenky skuplja glasove naivnih ljudi koji će mu opet, kao zlatne ... prikaži još! ribice, povjerovati po n-ti put.

 • Avatar NenadNikolic
  NenadNikolic:

  Što je Hrvatska? Turistička zemlja? Možda nam ne trebaju prihodi od turizma? Što mi želimo? Rad nedjeljom je postao aktualan kada djelatnici nisu bili plaćeni prema zakonu. Ako smo turistička zemlja tada ugostiteljstvo, trgovina i usluge trebaju raditi i nedjeljom. ... prikaži još! Ako postoje gradovi kojima turisti a i domaći nisu važni neka na razini lokalne samouprave samo uvedu zabranu rada nedjeljom i provjere da li su to stvarne potrebe građana. Što se crkve tiče, pa Hrvatska je namirila crkvu kao niti jedna druga država u Europi. Ogroman novac se izdvaja, izravno iz proračuna, dodatni dio iz raznih ministarstava i iz lokalnih proračuna. Preko 90% novaca iz proračuna namijenjenih civilnom društvu i udrugama civilnog društva ide crkvi. Ako se smanje prihodi zbog crkvenih zahtjeva od prometa nedjeljom, a to je dan uz subotu kada je promet najveći u trgovačkim centrima, tada će država morati ukinuti sve te dodatne troškove koje crkva traži jer su prihodi na zahtjev crkve ukinuti. Crkva bi trebala sagledati situaciju kao što je shvatila da je bolje u valu epidemije odgoditi crkvene proslave, pustiti da gospodarstvo zaradi svoj kruh i nikako ne izazivati nezadovoljstvo. Naravno, u sredinama gdje su prihodi od rada nedjeljom nepotrebni, neće biti nikakvih problema zatvoriti sve trgovine, zabavne i ugostiteljske objekte nedjeljom kako bi vjernici mogli odmoriti. Pa nismo valjda tako bogati ili ludi da to uradimo?

Još iz rubrike Vijesti

lisice
VISOKI KAZNENI SUD POTVRDIO PRESUDU RIJEČKOG SUDA

Dobio sedam godina zatvora jer je brutalno silovao susjedu

Koronavirus u Srbiji
POSTAJE DOMINANTNI SOJ

Škotska studija: Delta varijanta udvostručuje rizik hospitalizacije

JAVLJA ZAGREBAČKA POLICIJA

Sudar osobnog vozila i tramvaja u Zagrebu: Jedna osoba zatražila pomoć liječnika