Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRPSKI MINISTAR OBRANE

Vulin: Vjerujem da bi Grlić Radman volio rasporediti okupacijske snage u Srbiji

Russian Foreign Minister Lavrov visits Serbia
Foto: Valery Sharifulin/Newscom/PIXSELL
1/2
06.05.2021.
u 18:06

Zagreb je nedavno odlučio povećati broj hrvatskih pripadnika u sastavu KFOR-a, mirovnih snaga na Kosovu

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je u četvrtak, komentirajući izjave hrvatskog šefa diplomacije Gordana Grlića Radmana o angažmanu vojnika RH na Kosovu, da se o KFOR-u odlučuje u skladu s načelima određenim Rezolucijom 1244 Vijeća sigurnosti UN-a, a ne dogovorom "braće po oružju".

Vulin je u priopćenju ministarstva unutarnjih poslova, nakon najave Grlića Radmana da će se na Kosovu povećati broj hrvatskih vojnika, kao i da se Hrvatska protivi bilo kakvoj promjeni granica u istočnoj Europi, istaknuo da ne sumnja da bi Grlić Radman volio da može rasporediti "okupacijske snage na prostoru Srbije", ali da će mu za to trebati "mnogo više od onog što s (premijerom Kosova Albinom) Kurtijem može smisliti".

Zagreb je nedavno odlučio povećati broj hrvatskih pripadnika u sastavu KFOR-a, mirovnih snaga na Kosovu, a ministar Grlić Radman je u četvrtak na Kosovu istaknuo da je sudjelovanje u toj misiji Hrvatskoj važno jer je riječ o očuvanju mira u regiji.

"Kada ministar države nastale razbijanjem SFRJ, a prije toga Kraljevine Jugoslavije, priča o nepovredivosti granica onda je jasno da se granice ne smiju mijenjati samo ako bi vodile ujedinjenju Srba", ocijenio je Vulin.

On je naveo kako se "licemjerstvo s kojim o nepovredivosti granica govore separatisti može usporediti samo s onima koji traže da vikar ustaške vojske Alojzije Stepinac bude svetac zbog otpora ustašama".

"Ostaje još samo da nam se objasni zašto je moguće mijenjati granice 1941., 1991., 2008. godine, a poslije toga nije, i kako je cijepanje Srbije doprinos miru, a ujedinjenje Srba prijetnja stabilnosti", naveo je Vulin u pisanoj izjavi proslijeđenoj iz srbijanskog ministarstva unutarnjih poslova.

 

Burno sučeljavanje - Tomašević zaprijetio Filipoviću tužbom, Škoro prozvao HDZ, a Klisović gradsku upravu

Komentara 60

PS
popevke sAm slagal
18:23 06.05.2021.

1921. Hrvate usred Hrvatske terorizira režim srbijanskog kralja Aleksandra. Stoljeće kasnije 2021.g. Hrvatska vojska na Kosovu. Neprocjenjivo.

Avatar Terra
Terra
18:18 06.05.2021.

A jesmo nabili komplekse ovim Jugoslavenima ala Vulin.

KR
kristov
18:36 06.05.2021.

Na Kosovo u Republiku Kosovo stiže tri brigade us1taša! Hajmo vidjeti koji će to srbi stati im na put!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije