Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Satoru Nomura

Šef opasnog kraka mafije u Japanu osuđen na smrt. Sucu poručio: 'Žalit ćeš zbog ovoga'

Screenshot/YouTube
25.08.2021.
u 09:11

Japan je jedna od rijetkih razvijenih zemalja koje još uvijek nisu ukinule smrtnu kaznu. Javna podrška smrtnoj kazni u Japanu i dalje je visoka unatoč kritikama međunarodne javnosti i udruga za ljudska prava

Japanski sud osudio je šefa mafijaške organizacije Kudo-kai, 74-godišnjeg Satorua Nomuru, na smrt.

Nomuru je osuđen jer je naredio ubojstvo i napade na troje ljudi u periodu od 1998-2004. godine.

Mafijaški šef je na sudu zanijekao optužbe, ali sud okruga Fukuoka nije mu povjerovao i osudio ga je na smrt. Japanski mediji javljaju da je takva presuda svojevrsno iznenađenje obzirom da nije bilo dokaza koji bi Nomurua direktno povezali s napadima.

"Zatražio sam pošteno suđenje... Žalit ćeš zbog ove odluke do kraja života", rekao je Nomuru sucu koji ga je osudio, prenosi Daily Mail. 

Nomura je osuđen jer je, prema presudi, 1998. naredio ubojstvo bivšeg utjecajnog šefa ribarske zadruge. Sudilo mu se i za napad na rođaka žrtve ubojstva 2014. godine te napad nožem na medicinsku sestru u klinici u kojoj se Nomura liječio, javili su japanski mediji. 

Nomuri se na teret stavljao i napad iz 2014. godine prilikom kojeg je ustrijeljen policajc koji je istraživao njegovu mafijašku organizaciju. Policajac je preživio ali zadobio je teške ozljede.

Tužitelji su tvrdili da su sve napade izveli pripadnici organizacije Kudo-kai, kojoj je na čelu bio Nomura.

Japan je jedna od rijetkih razvijenih zemalja koje još uvijek nisu ukinule smrtnu kaznu. Javna podrška smrtnoj kazni u Japanu i dalje je visoka unatoč kritikama međunarodne javnosti i udruga za ljudska prava.

Ključne riječi

Komentara 3

ZG
zgrio
12:09 25.08.2021.

Sirota, nije on čuo za naše sudove. A mediji bi ga prozvali kontroverznim poduzetnikom ...

BF
bf23
12:56 25.08.2021.

Tako se to radi....a što se tiče "udruga za ljudska prava" i sličnog otpada,oni ionako uživaju u neredima i kaosu, od njih se niti ne očekuje nešto konstruktivno

Avatar Keep_calm
Keep_calm
10:45 25.08.2021.

Civilizirana zemlja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije