Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podupiru normalizaciju odnosa

Savjetnik predsjednika: 'Azerbajdžan ima za cilj mirnu reintegraciju Armenaca iz Karabaha'

Karabah
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
20.09.2023.
u 16:39

Etnički Armenci u azerbajdžanskoj odcijepljenoj regiji Gorski Karabah pristali su u srijedu na ruski prijedlog o prekidu vatre, 24 sata nakon što je Azerbajdžan započeo ofenzivu

Azerbajdžan je u srijedu objavio da želi "mirnu reintegraciju" Gorskog Karabaha u svoj teritorij i "normalizaciju" odnosa s Armenijom, nakon što su etnički Armenci te regije pristali ranije u srijedu na ruski prijedlog o prekidu vatre.

"Azerbajdžan ima za cilj mirnu reintegraciju Armenaca iz Karabaha i podupire proces normalizacije između Armenije i Azerbajdžana", rekao je na konferenciji za novinare Hikmet Hajiev, savjetnik azerbajdžanskog predsjednika Ilhama Alijeva.

On je također kazao da Azerbajdžan, zbog brze kapitulacije armenskih separatista, smatra nepotrebnom hitnu sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a o borbama u Gorskom Karabahu koju je zatražila Francuska.

"Smatramo da bi takva sjednica, kad bi se održala, bila neučinkovita i štetna", dodao je.

VEZANI ČLANCI:

Etnički Armenci u azerbajdžanskoj odcijepljenoj regiji Gorski Karabah pristali su u srijedu na ruski prijedlog o prekidu vatre, 24 sata nakon što je Azerbajdžan započeo ofenzivu za povratak kontrole nad enklavom u kojoj su poginuli deseci i ozlijeđene stotine.

VIDEO Uništenje protuzračnog sustava TOR armenske vojske u Stepanakertu, glavnom gradu Gorskog Karabaha.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije