Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Idu prema Kijevu

Satelitske snimke pokazale: Ruski konvoj ometaju kvarovi, a jedan detalj otkrio što planiraju

A satellite image shows an additional part of a military convoy, near Invankiv
Foto: MAXAR TECHNOLOGIES/REUTERS
1/4
01.03.2022.
u 19:14

Konvoj nije dugačak 40 milja, a riječ je o nizu vozila s logističkom opremom razvučen duž glavne autoceste od bjeloruske granice, s ciljem povezivanja s ruskim jedinicama u sjevernom predgrađu Kijeva.

Rusko ministarstvo obrane objavilo je ranije danas kako namjerava napasti ciljeve u Kijevu kojima se koristi ukrajinska služba sigurnosti, a napad bi trebala izvesti oklopni konvoj dugačak više desetaka kilometara koji se koji se približava glavnom gradu Ukrajine krećući se sa sjevera zemlje u smjeru juga.

BBC je objavio kako pomna analiza najnovijih satelitskih snimaka koje je izradio McKenzie Intelligence Services otkriva sljedeće:

- Konvoj nije dugačak 64 kilometara kako se isprva mislilo, a riječ je o nizu vozila s logističkom opremom razvučen duž glavne autoceste od bjeloruske granice, s ciljem povezivanja s ruskim jedinicama u sjevernom predgrađu Kijeva.

- Čini se da su kolonu na nekoliko mjesta ometala vozila u kvaru.

- Kolona se sastoji od oklopnih vozila (tenkova) i borbenih vozila pješaštva, ali uglavnom logističkih vozila, što implicira da planiraju dugotrajnu borbu.

Foto: BLACKSKY/REUTERS

Ujedno, snimke McKenzie Intelligence Servicesa pokazuju kako se ruski padobranski bataljun ukopao u područje zračne luke Hostomel - najvažnije međunarodne teretne zračne luke u Ukrajini i ključne vojne zračne baze u blizini Kijeva.

No, procjenjuje se da je većina dijelova glavnog grada Ukrajine izvan dometa ruskog topništva.

Analitičari pak kažu da su primijetili vrlo mali napredak Rusije u posljednja 24 sata, zaključuje BBC.

Video - Ukrajinci stali pred ruski konvoj

Ključne riječi

Komentara 26

ZA
zagi101
19:30 01.03.2022.

ruski vojnici nisu nimalo motivirani da se bore za ništa u Ukrajini

Avatar madcap
madcap
19:32 01.03.2022.

Rusi odlično kriju planove i čuvaju tajne. Tako da ih svi gledamo na TV i čitajmo po portalima. Kako ih šamara NATO, a kako se doživljavaju njihove prijetnje o kažnjavanju država koje pomažu Ukrajinu je najbolje pokazala nesvrstana Finska kojaoja je kao odgovor Rusima istog trena transportirala oružje Ukrajini. Malom Miloševiću se lice crveni kao paprika šta od šamaranja šta od bijesa....

KR
Krotila
19:35 01.03.2022.

Udariti začelje kolone, logistiku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije