Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet državnika

Sarkozy i Cameron posjetili Tripoli, Libijci ih dočekali kličući

Sarkozy i Cameron u Tripoliju (1)
Foto: Press Association/PIXSELL
1/3
15.09.2011.
u 16:35

Zajednički posjet svojevrstan je pobjednički ples jer se njihovo inzistiranje na uključivanju NATO-a u borbu pokazalo uspješnim

Francuski predsjednik i britanski premijer posjetili su Libiju unatoč tome što se još uvijek ratuje za prevlast u Bani Walidu.

Zajednički posjet Nicolasa Sarkozyja i Davida Camerona svojevrstan je pobjednički ples, prenosi Al Jazeera, nakon što su se suprotstavili svima koji su sumnjali u francusko i britansko inzistiranje miješanja NATO-a u pobunjeničku borbu protiv Moamera Gadafija i njegove 42-godišnje vladavine.

Svojim posjetom žele zadobiti povjerenje libijskog naroda i pokazati da su uz pravovremenu spremnost da pomognu u borbi sada spremni pomoći u oporavku ratom uništene zemlje. I čini se da im je to pošlo za rukom. Brojni oduševljeni Libijci kličući su ih dočekali na ulicama Tripolija, a razrušene zidine bile su ukrašene grafitima „Merci Sarkozy“ i „Hvala, Britanija“.

Dvojac se sada može nadati porastu popularnosti u svojim zemljama nakon što se njihova borba u Libiji pokazala uspješnom.

Njihov posjet neće završiti obilaskom Tripolija nego će, prema izjavama potpredsjednika Nacionalnog prijelaznog vijeća, Sarkozy i Cameron posjetiti i Benghazi, odnosno vodstvo Prijelaznog vijeća.

Ključne riječi

Komentara 43

RE
@rea
17:06 15.09.2011.

One, two, three, merci Sarkozy !

OB
-obrisani-
17:00 15.09.2011.

A Britanci i Francuzi nisu htijeli doci u Hrvatsku kad smo ih tribali nego su nas jos poslali u Haag.

IR
irani
07:54 18.09.2011.

16.09.2011. u 17:44h Ugo Kajvez je napisao/la: U alternativnim vijestima sa zapadu .... =============================== Kada ti i tvoja sorta pokusava prodati izmisljotinu, laz ili falsifikat uvijek se pozivate na \"alternativne\" ili \"nezavisne\" ili Bog te pita koje druge \"vijesti\". Ja Ja na tvoju i vasu veliku zalost citam normalne vijesti, znas ono sto netko javlja bez idiotskih komentara, interpretacija i propagande koju ti i tvoji tako volite. Inteligentni ljudi mogu sami zakljucivati na osnovu informacija koje imaju. Amebama treba sve \"objasniti\" i \"nacrtati\", uz obavezne instrukcije za uporabu ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije