Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vozila i grijanje

Sarajevo zadnja dva dana bilo najzagađeniji grad u Europi

'bih...sarajevo...17.12.2009...svecani prijem u prigodi bozicnih blagdana, prijam, bozic, parlament..foto:zoran grizelj'
'zoran grizelj'
24.01.2012.
u 14:50

U nedjelju je u gradu izmjereno više od 500 mikrograma prašine, odnosno oko 130 mikrograma sumporova dioksida po kubičnom metru.

Sarajevo je u posljednja dva dana bilo najzagađeniji grad u cijeloj Europi prema razini prašine i sumporova dioksida u zraku, prenosi Sarajevo-x.

Naime, u nedjelju navečer u gradu je izmjereno više od 500 mikrograma prašine, odnosno oko 130 mikrograma sumporova dioksida po kubičnom metru. Puno bolje nije bilo ni u ponedjeljak, kada je izmjereno 400 mikrograma prašine te 90 mikrograma sumporova dioksida po kubičnom metru.

Martin Tais iz Hidrometeorološkog zavoda Federacije BiH rekao je da se situacija neće bitno popraviti ne bude li ovih dana padalina ili vjetra. Naglasio je da su glavni zagađivači vozila i ugljen, koji se u sezoni grijanja koristi kao jeftinija zamjena za ekološki prihvatljiviji plin.

 

Komentara 2

DE
DERAN
16:22 24.01.2012.

jel moguće da u 21. veku sarajlije lože ugalj ?

XA
xaron
19:04 24.01.2012.

Koga je briga za Sarajevo i njihovo zagadjenje ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije