Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oštećeni HEP

Sanader: Odluka je zakonita, takve su se donosile i u socijalizmu

sanader
Goran Stanzl/Pixsell
13.02.2012.
u 09:52

Sanader je tužiteljima odgovarao o preprodaji jeftine struje. Po izlasku je komentirao da je jeftina struja prodana TLM-u kako bi se sačuvala radna mjesta.

Bivši šef  vlade i HDZ-a Ivo Sanader iznio je obranu jutros u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu vezano za preprodaju struje TLM-u i Aluminiju zbog čega je, prema tvrdnjama istražitelja, HEP oštećen za 600 milijuna kuna. Kako je kazao po izlasku iz odvjetništva, Sanader nije odgovarao na pitanja tužitelja, što je dogovorena strategija njegove obrane.

– Procjena je da je ovdje riječ o političkom progonu kao i u ostalim slučajevima. Radi se o odlukama moje i svih prethodnih vlada pa čak i u vrijeme socijalističke Hrvatske da se određenim državnim subjektima pomaže. Brodogradnju smo pomagali iz proračuna izravnim subvencijama, a nekima smo pomagali kroz jeftiniju struju. Dodao je da se politički aspekt u priči oko TLM-a i Aluminija ne smije zanemariti te je naglasio da DORH očigledno ima pravo istraživati odluke vlade.

– Takve su odluke bile utemeljene i na političkim programima na temelju kojih smo dobili izbore. Kad su nam birači birači 2003. i 2007. dali svoje povjerenje, znali su za te programe. Željeli smo da Aluminij Mostar ostane ključni gospodarski subjekt Hrvata u BiH – rekao je Sanader.

Što se tiče TLM-a, kazao je da se takva odluka vlade odnosila na spašavanje radnih mjesta te je zaključio da je odluka o preprodaji struje bila zakonita i korisna.

Sanaderova braniteljica Jadranka Sloković izjavila je da se kod DORH-a i USKOK-a uočava isti obrazac ponašanja.

– Došli smo u fazu da se kriminaliziraju političke odluke vlade – izjavila je Sloković.

S obzirom na to da je preprodaja struje već peti slučaj u kojem se istražuje Sanadera, kazala je da će biti teško s obzirom na broj predmeta koji se nakupio, ali je također izjavila da će u nekim predmetima DORH i USKOK donijeti odluku o odustanku od kaznenog progona.

Ključne riječi

Komentara 70

HR
hrjona
20:03 13.02.2012.

poslije dr tudmana, dr sanader je najveci hrvatski drzavnik. tudmanov jedini \"grijeh\" stvaranje drzave, sanederov spasavanje od jugosfere i ulazak rh u nato i eu. zbog toga ove pravosudne farse

OB
-obrisani-
20:40 13.02.2012.

13.02.2012. u 15:32h drugTitoforever je napisao/la: ++++++++++++++++++++++ Da svakako i zato je ista ta Europa dovršila pregovore sa Hrvatskom upravo u vrijeme dok je HDZ bio na vlasti ! Osim toga Hrvatska je priznata i primljena u gotovo sve svjetsketske asocijacije u vrijeme vladavine HDZ-a, a u niti jednu, osim na zapadni Balkan nije primljena u vrijeme SDP-a !

AU
austria
15:53 13.02.2012.

Takvih lopova i veleizdajnika kao Smranader, Rončević i Polančec nitko nema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije