Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA FIMI MEDIJA

Sanader došao u trenirci i sa štakama, njegovi odvjetnici bolesni

Ivo Sanader
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
10.12.2019.
u 14:37

Sanader se koristi štakama jer je operirao koljeno, no rasprava je odgođena jer se nisu pojavili njegovi odvjetnici, a ni svjedoci; Mirjana, Bruna, Petra i Iva Sanader

Odjeven u trenirku, te oslonjen o dvije štake, Ivo Sanader u pratnji pravosudnih policajca ušao je u sudnicu zagrebačkog Županijskog suda gdje mu je nakon dužeg prekida trebalo biti nastavljeno suđenje za aferu Fimi media. Štakama se koristi jer je operirao koljeno, no rasprava je odgođena jer se nisu pojavili njegovi odvjetnici, a ni svjedoci; Mirjana, Bruna, Petra i Iva Sanader. Naime, Sanaderovi odvjetnici su bolesni.

Čedo Prodanović je na bolničkom liječenju, a Jadranka Sloković se ispričala bolešću te je sudu dostavila medicinsku dokumentaciju. U međuvremenu, u sudski spis je stigao smrtni list za Nevenku Jurak, koja je preminula 4. studenog, pa je sudski postupak obustavljen u odnosu na nju.

Inače, ova rasprava je u prekidu od srpnja 2018. jer se tada bilo pogoršalo zdravlje Nevenke Jurak. Bila je raspravno nesposobna, a od srpnja 2018. do nedavno rasprave su se održavale svaka tri mjeseca, a na njima se samo utvrđivala njezina raspravna sposobnost. Nevenka Jurak je nedavno, na žalost, preminula, a prije no što se teško razboljela, ona, Sanader i ostali optuženici trebali su iznijeti obranu.

Riječ je o aferi u kojoj USKOK tereti Sanadera, Mladena Barišića, Branku Pavošević, Ratka Mačeka te HDZ za štetu od 70 milijuna kuna. Optuženi su da su preko Fimi medije izvlačili novac iz državnih poduzeća, a dio tog novca završio je u džepovima Ive Sanadera, dok  su ostatkom, prema optužnici, financirani crni fondovi HDZ-a. Riječ je o ponovljenom postupku, jer je prvu osuđujuću presudu studenom  2015. ukinuo Vrhovni sud. Ponovljeno suđenje počelo je u lipnju 2016. kada su svi optuženici zanijekali krivnju. Na prvom suđenju Sanader je bio nepravomoćno osuđen na devet godina zatvora, a HDZ kažnjen s pet milijuna kuna.

Komentara 26

Avatar raznosač_pice
raznosač_pice
14:50 10.12.2019.

Ovako izgleda ruganje hrvatskom pravosuđu! Sramota od države koja ima zakone po kojima su ove igre bez granica moguće!

Avatar pjotro
pjotro
14:45 10.12.2019.

evo još jednog koji je krao za vrijeme rata dok su hrvatski mladići ginuli da bi danas petra sanader mogla jesti kavijar po americi, hvala hdz!!!!!!

UU
uhljeb u holdingu
14:55 10.12.2019.

Koji humor na rvacki način. To treba zaštititi kao nematerijalnu kulturnu baštinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije